Annonce
Melfar Posten

Med løst krudt og mundbind: Krigen kommer til Middelfart i nat

På rastepladsen uden for Gelsted gjorde de frivillige dagens andet stop efter at have været på skydebanen i Aborg. Foto: Mia Harm Madsen
Hærhjemmeværnskompagni Nordvestfyn træner i dette døgn et krigsscenarie igennem, og i løbet af natten vil fjenden trænge ind og forhåbentlig blive bekæmpet. Med løst krudt, altså.

Nordvestfyn: Alle mand hopper ud af bilerne og indtager deres position. Blikket er fokuseret stærkt igennem sigtet. Hele situationen har netop taget en drejning. Delingen kommer direkte fra skydebanen i Aborg, og på vej til Middelfart er der en ændring i ruten. Noget mistænkeligt er fundet på den oprindelige rute, og mandskabet må derfor finde en anden vej til hovedbunkeren på Stensgårdvej ved Thansen. De er blevet nødt til at holde ind på rastepladsen på Assensvej mellem Hylkedamvej og Tellerup Bjerge.

Udenlandske styrker er på vej til Danmark, og mandskabet opgave er at indtage forskellige lokationer, som de allierede, udenlandske styrker skal overtage kontrollen med.

Det hele er selvfølgelig en øvelse. I dette døgn har Hærhærhjemmeværnskompagni Nordvestfyn en af fire årlige øvelsesdage, hvor de frivillige i Hærhjemmeværnet får holdt deres færdigheder ved lige, og det hele udspiller sig i Middelfart og ellers på ruten fra Aborg mod Middelfart.

32 af de 75 aktive hjemmeværnsfolk i Hærhjemmeværnskompagni Nordvestfyn er med i denne øvelse, og det er alle slags mennesker, der er med i hjemmeværnet, fortæller Ulla Staugaard Christensen, der er kompagnichef i Hærhjemmeværnskompagni Nordvestfyn og selv har været med i Hjemmeværnet i 35 år.

- Vi skal have mindst 24 timers træning om året. Vi holder øvelsen en gang i kvartalet, for det er ikke alle, der kan få det til at passe med arbejde eller at have børn hjemme i weekenden, fortæller hun.

Soldater med mundbind

Alle de camouflageklædte mennesker står som stenstøtter på rastepladsen uden for Gelsted og holder fokus gennem sigtet. Alle har mundbind på, for når man kører sammen, skal man, også selv om man er soldater på øvelse, have mundbindet på. Dog er beredskabet undtaget fra visse forsamlingsforbud og coronarestriktioner, for beredskabets evner skal holdes ved lige, selv om der er corona, fortæller kompagnichefen.

Da en anden rute er valgt, fortsætter konvojen mod Middelfart. Turen går over Båring og ind til Stensgårdvej, hvor Hærhjemmeværnets egen hovedbygning skal renses for fjender.

- FREMAD, brøler øverstkommanderende i gruppen, og alle indfinder sig på en række, da de er nået frem til bygnigen.

Systematisk går de igennem huset, og sidste mand sikrer, at en fjende ikke kan komme ind i den del af bygningen, der allerede er gennemsøgt.

Øvelsens første del er gennemført. Men soldaterne har det værste til gode. I løbet af natten vil fjenden forsøge at trænge ind på territoriet, og om han bliver bekæmpet, vil først blive afgjort ud på de små timer søndag morgen.

Så hvis du hører skud fra området omkring Stensgårdvej, så er den god nok: Der ER krig.

Mandskabet uden for bygningen å Stensgårdvej holder godt øje med fjender. Foto: Mia Harm Madsen
Bygningen renses for fjender. Foto: Mia Harm Madsen
Alle ligger klar udenfor. Heldigvis varmede solen godt i løbet af lørdag. Foto: Mia Harm Madsen
Et par hunde på gåtur havde ikke set mage til postyr og skulle lige undersøge sagerne. Foto: Mia Harm Madsen
Der var heldigvis tid til at hilse på. Foto: Mia Harm Madsen
Alle ned på maven og holde udkig med fjender. Foto: Mia Harm Madsen
Ved rastepladsen kunne der nemt være fjender i budskadset i skoven. Foto: Mia Harm Madsen
Alle skulle have mundbind på, men ikke alle nåede at få dem af, inden de skulle holde øje med fjenden. Foto: Mia Harm Madsen
Hærhjemmeværnets egen bygning blev grundigt gennemsøgt. Foto: Mia Harm Madsen
Øvelserne fortsætter hele natten. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce