Annonce
Melfar Posten

Medicinstuderende fik mere viden om arbejdet i psykiatrien på Hindsgavl

Mandag til onsdag i uge 44 var der efterårsskole for medicinstuderende på Hindgavl. PR-foto
18 medicinstuderende fra hele landet var i uge 44 tre dage på Hindsgavl Slot i Middelfart for at deltage i Psykiatrisk Efterårsskole. Formålet var at blive klogere på de psykiatriske specialer og få større viden om arbejdet i psykiatrien.
Annonce

Middelfart: Oplæg, foredrag og faglig sparring var på dagsordenen, da Psykiatrien i Region Syddanmark for tredje år i træk holdt Psykiatrisk Efterårsskole for medicinstuderende i starten af uge 44.

På efterårsskolen har deltagerne blandt andet hørt oplæg om forskning og forskellige diagnoser. Der har også været mulighed for at tale med patienter, og dét har ifølge en af deltagerne givet et andet indblik i psykiatrien, end det hun kender fra undervisningen.

- Jeg synes, det har været rigtig godt at få lov til at møde nogle patienter og få sat nogle personlige historier på. Det gør, at man oplever psykisk sygdom på en anden måde end gennem et power point slide med symptomer og behandling, fortæller Line Hofmann Frederiksen, medicinstuderende ved SDU i Odense i en pressemeddelelse.

Annonce

Halvdelen fra Aarhus eller København

Formålet med efterårsskolen er at give deltagerne et større indblik i de psykiatriske specialer, samt at give deltagerne mulighed for at tale med både patienter og medarbejdere, så deltagerne får en idé om, hvordan det kan være at arbejde i psykiatrien. Det er ifølge en af arrangørerne lykkedes godt.

- Vi har fået rigtig positive tilbagemeldinger på arrangementet. Vi har hørt fra et par stykker, at de overvejer at søge job i psykiatrien, når de er færdiguddannet som læger, og det er vi selvfølgelig meget glade for at høre, fortæller HR-konsulent Marika Dalsgaard Aagaard.

Psykiatrien i Region Syddanmark er værter for efterårsskolen, men arrangørerne oplever ikke kun lokal interesse for arrangementet. I år kommer cirka halvdelen af deltagerne fra enten Aarhus eller København.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce