Annonce
Melfar Posten

Merethe vil afholde sit eget julemarked

Merethes julebutik er ved at blive fyldt op og gjort klar. Foto: Mathilde Holm NIelsen
Det var en stor skuffelse for Merethe Johansen, da hun hørte, at julemarkedet i Strib er aflyst. Nu vil hun holde sit eget julemarked ude foran sit hus.
Annonce

Strib: Du kender det sikkert, duften af brændte mandler, julemusik, og synet af en masse glade mennesker. Sådan plejer det at være ved julemarked i Strib, men det kan desværre ikke lade sig gøre i år på grund af Corona.

Julemarkedet i Strib er en fast tradition for mange. Blandt andre Merethe Johansen, som har deltaget i omkring 13 år.

Merethe plejer at sælge en masse hjemmelavede ting, så som julepynt, julekranse, og småkager. Det var til stor ærgrelse for Merethe, da det blev meldt ud, at hendes faste juletradition blev aflyst. Merethe var allerede gået i gang med at hækle julepynt og binde kranse, da hun fik den dårlige nyhed.

– Så lavede jeg min egen bod her ude foran mit hus, og det gik meget godt. Her efterfølgende er der flere, der har efterlyst, om jeg ikke kunne lave et julemarked. Så nu har jeg tænkt mig, at jeg laver mit eget lille julemarked, fortæller Merethe.

Merethe fortæller også, at hun selvfølgelig kommer til at tage højde for Corona, og at hun også håber, at dem som møder op, vil være med til at overholde forholdsreglerne.

Merethes laver mange af sine kreative ting derhjemme. Foto: Mathilde Holm Nielsen
Annonce

Altid kreativ

Til daglig arbejder Merethe på Brenderup dagcenter og er frivillig i Aulby Kultur- og Idrætsforening, som bla. gymnastik-hjælpetræner. I sin fritid bruger hun meget tid på at lave kreative ting.

– Jeg har altid godt kunnet lide at lave kreative ting. Da jeg var barn, tegnede jeg meget og har også syet en masse, fortæller hun.

Det tager ingen tid for hende at lave en julekrans. Der skal en masse materialer til at lave sådan en. Hun bruger ting fra sin have, men folk rundt omkring i byen er ved at blive bekendt med, at Merethe laver dem, så der er der mange, der er søde til at komme med nogle ting, hvis de har noget i deres have, som hun kan bruge til kransene.

– Grunden til, at jeg ikke bare lader julemarkedet falde til jorden i år, er, at jeg godt kan lide at glæde andre, og nu, når der er Corona, så synes jeg, at der mangler noget julehygge, som folk kan komme til, fortæller Merethe.

Merethes julemarked bliver afholdt søndag d. 29. November på skolevej 16.

Nu glæder Merethe sig bare til at kunne sprede noget julehygge.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce