Annonce
Melfar Posten

Middelfart Kommuner sætter skak på skoleskemaet

Sammen med Nyborg Kommune skal Middelfart Kommune sætte skak på skoleskemaet. Foto: Peter Krogh Frausing
Flere skoler i Middelfart Kommuner har taget imod kursustilbud fra Dansk Skoleskak for at gøre skak til et nyt læringsredskab på skolerne. Målet er blandt andet at lukke faglige huller hos udsatte grupper, efter eleverne var hjemsendt i foråret.
Annonce

Nordvestfyn: Elever fra to skoler i Middelfart Kommune kan se frem til at prøve kræfter med skak i løbet af efteråret. Det kommer nemlig på skoleskemaet.

Middelfart Kommune har taget imod et tilbud på Dansk Skoleskak, hvor 10 lærer fra Ejby Skole og Ungdomsskolen skal inddrage skak i matematikundervisningen.

Annonce

Bedre til matematik

Formålet med at inddrage skak i undervisningen på Ejby Skole og Ungdomsskolen er at give elever en større faglighed. Ifølge Middelfart Kommune får eleverne nemlig mulighed for at blive bedre til matematik, når de spiller skak.

Middelfart Kommune referere i en pressemeddelse til forskning fra 2013 af Trygfondens Børneforskningscenter. Det viste sig, at børn lærer matematik hurtigere, hvis skak er implementeret i matematikundervisning.

Udover at styrke eleverne fagligt, skal skoleskak også bidrage socialt til eleverne på Ejby Skole og Ungdomsskolen. Middelfart Kommune og de to skoler har intentioner om, at eleverne kan mødes på kryds og tværs af alder og klassetrin gennem skak-projektet.

Annonce

Koncentration og logik

Der kommer også en skak-camp på tre skoler i Middelfart Kommune. På skak-campen kommer eleverne til at lære at spille skak, træne deres koncentrationsevne, logiske tænkning og at tænke flere skridt fremad. Ifølge Middelfart Kommune skal det være med til at sikre, at især udsatte børn indhenter det faglige tab, som forårets skolenedlukning resulterede i.

Kommunen argumenter gennem forskining fra UC Syd, at skoleskak-projektet kan være et effektivt redskab, når skolerne skal arbejde med at inkludere børn indenfor autismespektret og med kognitive udfordringer. Ifølge forskningen hjælper skak udfordrede børn med at blive en del af et fællesskab og styrker dem fagligt.

Annonce

Skakprojekt for 5.1 millioner kroner

Middelfart Kommune indgår i skak-projektet sammen med Nyborg Kommune. Tilsammen har de to kommuner fået beviliget 5.1 millioner kroner fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Forkert navn på skribenten

Melfar Posten

Hvad må man samle i skoven?

Melfar Posten

Viby Kirke og hvad deraf fulgte

Melfar Posten

Forældreorganisation hylder børneområdet i Facebook-konkurrence: - De, som passer på vores børn, har brug for et skulderklap

Annonce