Annonce
Melfar Posten

Middelfart Peberkageby fylder 10 år

Flere tusinde plejer at besøge Middelfart Peberkageby. I år vil der dog kun kunne være et begrænset antal gæster i udstillingen ad gangen. Pressefoto
For tiende år i træk kan man opleve en hel peberkageby på Middelfart Museum, hvor der også er historisk juleudstilling og julebag i caféen.
Annonce

En krydret duft af kanel og nelliker breder sig, når der traditionen tro bliver formet en hel by af peberkagedej på Middelfart Museum.

De små huse, juletræer og nisser i Middelfart Peberkageby er bagt af børn og voksne, som enten bygger ud fra fri fantasi eller forsøger at genskabe eksisterende bygninger i et spiseligt miniature format.

Besøgende kan stemme på kreationerne indenfor fire kategorier: Min favorit, det mest julede, det sjoveste og det mest vellignende. Efter 15. december tælles stemmesedlerne op og årets vindere får deres præmie i peberkagebyen den 19. december.


Der bliver fortalt om nisser helt fra de oprindelige mytologiske nisser og frem til nutidens julenisser.


Annonce

Rundt om nissen

Årets historiske juleudstilling handler om nisser.

Der bliver fortalt om nisser helt fra de oprindelige mytologiske nisser og frem til nutidens julenisser, og hvordan vi bruger dem i moderne julefejring, hvor vi både har drillenisser og kravlenisser.

Derudover kan der købes kaffe og julebag i Café Inga.

Annonce

Corona retningslinjer

I år foregår det hele en anelse anderledes på grund af corona. Blandt andet vil afstemningen i Peberkageby foregå elektronisk fremfor på et stykke papir, der vil blive ensrettet i udstillingen, og der vil kun være et begrænset antal besøgende i udstillingen ad gangen.

Peberkagebyen, juleudstillingen og caféen på Middelfart Museum i Algade 8 har åbent fra den 21. november til 20. december mellem klokken 11 og 17. Der er gratis entre.

Besøgende i Peberkagebyen kan igen i år stemme på deres favoritter. Det foregår dog ikke på papirsedler, men over mobilen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindeord over Arne Pedersen

Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce