Annonce
Melfar Posten

Middelfart: Summende sommerliv og åbne butikker skal trække turister til

Dennis Rasmussen fra foreningen Vestfynske Kunstnere ser til, mens 6-årige Lars Kristiansen maler på det fællesmaleri, der også bliver kreeret i løbet af weekenden. Lars var kommet til Nytorv, fordi han skulle modtage prisen som vinder af en større malekonkurrence, der blev afviklet i foråret. Foto: Jan Bonde
Syv foreninger har fået ansvaret for i hver én weekend at sætte ekstra skub i aktiviteter og sommerliv midt i Middelfart. Sammen med flere åbne butikker skal det skabe øget handel hos butikker, caféer og restauranter.
Annonce

Middelfart: Da Middelfart Handel satte gang i planlægningen af projekt Sommerby 2020 var det uden tvivl med en solbeskinnet gågade i tankerne.

Den slags kan man ikke være sikker på at få, men da den første af syv weekender med ekstra liv og aktivitet i byen havde premiere lørdag, skete det med på en bagende varm dag, hvor solen var så skarp, at det var lige før Vestfyns Kunstnere havde svært ved at få malingen til at binde på de mange lærreder.

Foreningen er den første i rækken til at sætte liv i kludene og smil på læberne, og de var troppet op med alpehuer, charmeklude og masser af maling midt på Nytorv.


Målet er at skabe mere liv og mere omsætning. Bagefter må vi evaluere, hvordan det er gået, og det kommer selvfølgelig til at ske i regi af Middelfart Handel.

Johannes Lundsfryd, borgmester, Middelfart


Herfra kunne de midt på eftermiddagen høre borgmester Johannes Lundsfryd (S) stå for den officielle åbning af Sommerby 2020.

Annonce

Nyt tema hver weekend

Mens de forskellige foreninger hver weekend bibringer et nyt tema til løjerne, så vil ét tema gå igen fra uge til butikkerne imellem. Nemlig åbningstiderne. For med et ønske fra Middelfart Handel og Brobygning Middelfart om øgede åbningstider fra klokken 10-16 også om søndagen, er butikkerne i et dilemma. På den ene side ved de godt, at ønsket kommer for at sikre flere kunder til byen. På den anden side kæmper de med at kunne levere varen i form af flere på arbejde i de "dyre" søndagstimer.

Foreningen Vestfynske Kunstnere var klar på Nytorv med "fransk stemning" lørdag. Løjerne fortsætter søndag. Foto: Jan Bonde

-Målet er at skabe mere liv og mere omsætning. Bagefter må vi evaluere, hvordan det er gået, og det kommer selvfølgelig til at ske i regi af Middelfart Handel, sagde borgmester Johannes Lundsfryd lørdag.

Annonce

Dans, musik og udeliv

De næste uger vil man som weekendaktiviteter blive budt på alt fra musik over dans til udeliv og lokalhistorie.

Midlerne til den ekstra aktivitet kommer ikke mindst fra en fondsbevilling fra Fynske Bank.

Middelfart Sommerby 2020

Weekenden uge 26: Vestfynske Kunstnere - åbent værksted

Weekenden uge 27: Spejdergruppen Melfar - udelivsaktiviteter og rapelling

Weekenden uge 28: Ungdomshuset Walker - livemusik

Weekenden uge 29: Middelfart Synger - Fællessang

Weekenden uge 30: Den lokalhistoriske forening MOLF - plakater med fotos fra den gl. bydel 1947

Weekenden uge 31: Jazzens Venner - Jazzmusik

Weekenden uge 32: Fjelsted-Harndrup Gymnastikforening - Dans dig glad. Også med Thomas Evers.

Her er afdelingsdirektør Jette Rosenberg spændt på, hvad det ekstra liv kommer til at betyde.

- Vi vil som bank gerne hjælpe til, for vi er allesammen afhængige af hinanden. Men vi hjælper ikke ved at holde åbent om søndagen. Med det her initiativ håber vi at trække nogle flere mennesker til byen. Og så er der noget rigtigt godt i, at det er forskellige foreninger, der står for aktiviteterne, sagde hun.

Afdelingsdirektør Jette Rosenberg fra Fynske Bank overrækker præmien fra tegnekonkurrencen Sæt pris på din by, som blev afviklet i foråret af Middelfart Handel og Melfar Posten. Fynske Bank er sponsor på præmien - biografbilletter og popcorn til hele klassen, så vinderen Lars Kristiansen får nok en fin start på Lillebæltskolens 0. klasse, når han begynder efter sommerferien. Foto: Jan Bonde

I næste weekend bliver der udeliv på torvet, når spejdergruppen Melfar står for aktiviteterne. Blandt andet bliver det muligt at rapelle fra P-huset ved Havnegade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce