Annonce
Melfar Posten

Middelfart vil være den vildeste kommune: Nu kan borgere og virksomheder søge penge til biodiversitetsprojekter

Alle private kan søge penge til biodiversitetsprojekter gennem kommunens pulje. PR-foto

Nordvestfyn: I februar startede pensionisten Bent Pandal facebookgruppen "Middelfart Vilde Kommune" med det formål at få Middelfart Kommune med i konkurrencen om at blive den vildeste kommune i Danmark.

Det lykkedes, for kommunen har siden meldt sig ind i kampen.

Og som et led i det er der nedsat en pulje, som borgere, foreninger og virksomheder kan søge til projekter, der skal give en bedre biodiversitet. Den er nu åbnet, og alle kan søge.

Det er muligt at søge om op til 75 procent dækning af udgifterne i forbindelse med tiltaget - dog maksimalt 25.000 kroner. Den arbejdskraft, som ansøgerende eller de øvrige medvirkende lægger kan indgå som egenfinansiering med op til 100 kroner i timen.

For at komme i betragtning skal man udfylde og indsende et ansøgningsskema, som findes på kommunens hjemmeside, og det skal ske senest 15. maj 2021.

Herefter vil kommunen se nærmere på de ansøgte projekter. Den forbeholder sig dog  retten til ikke at udnytte hele puljen i denne runde, hvis der ikke kommer nok ansøgninger, der opfylder formålet.

Til efteåret vil der være en ny ansøgningsrunde på minimum 25.000 kroner plus det af puljen fra foråret, der ikke blev bevilget.

Det er Middelfart Kommunes miljø- og energiudvalg, der har besluttet at tilbyde private borgere, foreninger og virksomheder at søge biodiversitetspuljen.

- Vi søger altid at øge muligheden for at inddrage vores borgere og virksomheder. Det private initiativ kan ofte føre til, at vi kan skabe endnu mere sammen end hver for sig. Jeg ser frem til, at vi i udvalget får præsenteret de ansøgte projekter – og sætter de bedste af dem i gang med en bevilling, siger formand for miljø- og energiudvalget Morten Weiss-Pedersen (K).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce