Annonce
Melfar Posten

Middelfarts butikker lukker ned oven på et godt julesalg: - Folk har været gode til at stå i kø på gaden eller kigge ind senere

Marie-Louise Veber Paustian er formand for Middelfart Handel. Privatfoto
Marie-Louise Veber Paustian, formand for Middelfarts handelsstandsforening, er godt tilfreds med, hvordan julehandlen i Middelfart er forløbet - både når det gælder coronasikkerheden og butikkernes indtjening.
Annonce

Middelfart: Onsdag 23. december var sidste åbningsdag for de nordvestfynske detailbutikker som følge af de skærpede coronarestriktioner, der tvinger dem til at holde nøglen drejet indtil 3. januar.

Maria-Louise Veber Paustian, der er formand for Middelfart Handel, fortæller dog, at julehandlen i hvert fald i Middelfart har været både indbringende og coronavenlig til det sidste.

- Jeg har udelukkende hørt positivt fra byens butikker, og både dem, jeg har talt med, og andre har talt med, melder hele vejen rundt, at vi har haft et rigtig godt julesalg. Folk har været med på at støtte lokalt, siger formanden.

Hun mener især, at de udvidede åbningstider, som mange af butikkerne valgte at slutte sig til, da meldingen om nedlukningen kom, har fungeret rigtig godt.

- I min egen butik (Knit Sisters' Studio, red.) gik den sidste kunde 10 minutter før, vi lukkede helt. Der er mange, der har været gode til at benytte sig af det, og det har været med til at sikre, at det var en coronasikker julehandel, vi tilbød, siger Marie-Louise Veber Paustian og fortsætter:

- Det er mit klare indtryk, selvom der er nogle butikker, hvor der har været ekstra meget pres på. Men nogle steder var folk gode til at stå i kø på gaden eller stikke hovedet ind og sige "vi kigger lige ind senere, og så tager vi nogle andre butikker i mellemtiden".

Annonce

Bytteræset bør fortyndes

Hvad det kommer til at betyde for butikkerne, at de nu skal holde lukket indtil tidligst 3. januar, er dog ikke let for handelsstandsformanden at sætte en finger på.

- Men det er er ligesom det sidste punktum. Kan man lige hive et overskud ind på det sidste? Og nogle begynder udsalget nu med de varer, de har for mange på lager af, siger Marie-Louise Veber Paustian, der også har til gode at se, hvad nedlukningen kommer til at betyde for det sædvanlige byttemylder efter jul.

- Hvis alle kunderne kommer mandag den 4., går det jo heller ikke. Jeg håber, nogle skal afsted på arbejde, så det fortynder bytteræset lidt.

Hun tilføjer, at mange butikker har valgt at forlænge byttefristen, så kunderne ikke skal bekymre sig om den del.

Det er dog ikke på tegnbrættet at udvide åbningstiderne igen.

- Jeg tror, alle er godt brugte efter en jul, der i forvejen har drønet derudad, så jeg tror ikke, vi skal til at udvide bytningen bagefter, siger Marie-Louise Veber Paustian.

I mellemtiden opfordrer hun til, at butikkerne og kunderne forsøger at holde handlen kørende online, og at kunderne husker de butikker, der stadig må holde åbent - såsom Helsam, Kring Chokolade, supermarkeder, blomsterforretninger med flere.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Melfar Posten

Stribonit lander direktørjob

Annonce