Annonce
Melfar Posten

Naturistcamping får nu grønt lys til at udvide efter fem års kamp: - Det er dejligt at kunne ånde lettet op

Lillebælt Naturistcamping har nu fået kommunens godkendelse til at udvide med 25 pladser til campingvogne. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Lillebælt Naturistcamping på Svinø vil nu langsomt begynde at gøre klar til at etablere 25 nye pladser til campingvogne.

Svinø: En fem år lang kamp for at få tilladelse til at udvide er nu slut for Lillebælt Naturistforening, der driver naturistcampingpladsen på Svinø.

Byrådet i Middelfart har nemlig endeligt godkendt den lokalplansændring, der skal til, for at campingpladsen kan udvide sin kapacitet med 25 pladser - fra de 75 nuværende til 100 i alt.

Ifølge foreningens formand, Frank Pedersen, har både skiftende sagsbehandlere, kystbeskyttelseslovgivningen og andre forhold gjort, at sagen er trukket så langt ud. Han er nu glad for, at forløbet er afrundet.

- Det har været en lang, sej proces, siger han.

- Så det er dejligt at kunne ånde lettet op nu og sige, nu er det da på plads.

Annonce

Stadig begrænsninger

Det var tilbage i 2016, at Lillebælt Naturistforening første gang tog kontakt til kommunen for at få tilladelserne i orden til at udvide kapaciteten på campingpladsen. For naturistcampingpladsen, der har ligget på Fjordvej i 50 år, kunne mærke en stigende efterspørgsel. Særligt om sommeren har det været svært at følge med, lyder det fra Frank Pedersen.

- Det (udvidelsen, red.) kommer til at betyde, at vi ikke skal sige nej til gæster i højsommeren, siger han og fortæller, at pladsen på Svinø har et godt ry i udlandet.

Tilladelsen til at tage de ekstra 25 pladser i brug, kommer dog med en begrænsning. De må kun bruges af campingvogne i en periode på to og en halv måned om sommeren.

De nye pladser skal ligge på det område, som campisterne i dag bruger som parkeringsareal og friareal til aktiviteter. Hvornår arbejdet med at etablere de 25 ekstra pladser går i gang, kan Frank Pedersen endnu ikke sige, fordi foreningen har ønsket at få tilladelserne helt på plads først.

Han regner dog ikke med, at alle 25 pladser bliver gjort klar lige fra den ene dag til den anden, da det blandt andet kræver, at der lægges strøm.


Det (udvidelsen, red.) kommer til at betyde, at vi ikke skal sige nej til gæster i højsommeren.

Frank Pedersen, Lillebælt Naturistforening


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce