Annonce
Melfar Posten

Nemt, hvis du er i gågaden: Ny mulighed for kviktest åbner i Middelfart

Østergade 33 vil fra søndag 18. april udgøre Middelfart Kommunes andet faste kvikteststed. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Middelfart: Fra søndag 18. april bliver det nemmere for folk i Middelfart by at blive testet for covid-19.

Her åbner nemlig et nyt kvikteststed i Østergade Forsamlingshus i Østergade 33. Teststedet vil have åbent alle ugens dage fra klokken 10 til 19. Der vil være indgang fra bagsiden af bygningen.

Det er Middelfart Kommune, der har bedt om at få åbnet et nyt teststed, og det er nu lykkes i samarbejde med regionen.

Sundhedschef Jeanette Rokbøl fortæller, at kommunen har bedt om en yderligere testmulighed for at kunne følge med det stigende behov.

- Vi kan se, at der kommer større og større stigning i antallet af personer, der skal testes. Og med genåbningsplanen fra onsdag (21. april, hvor blandt andet restauranter kan åbne for indendørs servering, red.) vil det kræve endnu flere, der skal testes. Så for at give erhvervslivet i midtbyen den oprejsning, at de får tættere podefaciliteter, har vi valgt at etablere endnu et, siger hun.

Ventetid til test

Der har hidtil kun været to faste teststeder i Middelfart Kommune. Et på P.V. Tuxens Vej (pcr-test) og et i Lillebæltshallerne (kviktest). Og Jeanette Rokbøl har kunnet konstatere, at der på det sidste har været tryk på ved teststedet i Lillebæltshallerne.

- Der har været ventetid, og vi har i samarbejde med regionen forsøgt at mande op på podere derude. De startede med en mand. Nu svinger det mellem fire og seks mænd, der poder. Så der er sket eksponentiel stigning derude. Og det gør, at vi er nødt til at handle og sikre os, at der er podekapacitet nok, siger sundhedschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce