Annonce
Melfar Posten

Nu' det jul igen: Humlemagasinet holder igen overdådig jul

Nok se men ikke røre. Der er mange detaljer at gå på opdagelse i. Her et russisk kaffestel. Samovaren i midten af bordet er skænket til Humlemagasinet af en privat. Foto: Mia Harm Madsen
Humlemagasinet åbnede lørdag for den årlige juleudstilling. Tusindvis af genstande er udstillet og til salg, og i de kommende måneder vælter det ind med juleentusiaster.
Annonce

Harndrup: "Juletræet med sin pynt venter på, vi får begyndt...".

I Harndrup venter de ikke. Der er julen allerede begyndt. Humlemagasinet åbnede lørdag den årlige juleudstilling, og hvis man ikke lige var i julestemning allerede, så var det stensikkert, at man var det, når man gik derfra. Hvordan kunne man næsten være andet? Når julekuglerne hænger tæt på de dybgrønne nordmannsgraner, når englene kigger blidt på dig fra de svævende troldhasselgrene, og når lyskæderne funkler mildt på de mange juletræer er der kun tilbage at overgive sig.

Forberedelserne har været i gang længe. Sølvtøjet er pudset med knofedt og Brasso og dækket fint op i salen, hvor der naturligvis igen i år er 20 dækkede borde. 10 med kaffestel og 10 med spisestel. Også 10 juletræer er pyntet i forskellige temaer, og blandt både kaffebordene, spisebordene og juletræerne kan besøgende stemme på deres favorit helt frem til den 22. december.

Alt på juletræerne og på hylderne ved siden af er til salg, og enhver juleentusiast vil kunne gå balalajka over dette julemekka. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Et kæmpe arbejde

Den store juleudstilling består af tusindvis af ting. Og alt er til salg - lige med undtagelse af udstillingen med de dækkede borde. På juletræerne må gæsterne pille deres favoritjulepynt ned og købe det med hjem.

- Julen er den mest travle periode her hos os. Vi plejer at have omkring 4000 gæster til juleudstillingen. Og så skal der fyldes på træerne hver dag. Det er mig, der går en tur og fylder på. Det er dejligt aftenarbejde, siger Peder Pedersen, der er indehaver af Humlemagasinet.

Annonce

top-sællert i glas

Det er også Peder Pedersen, der bestemmer, hvordan de 10 juletræer skal pyntes.

- Jeg starter med at lave en lille smule på hvert træ, og så tager de frivillige over og pynter videre i samme stil. I år er min favorit nok det rød-hvide træ, men det er mest fordi, vi har fået sådan nogle fine røde og hvide kugler hjem, siger han og tager fat i en håndmalet kugle med et motiv med snelandskab på.

Hvert år sælges der enorme mængder julepynt fra udstillingen.

- I starten besøgte vi messer og købte julepynt hjem, men nu kommer de til os, fortæller Peder Pedersen, der dog altid har en top-sællert på hylden - også om sommeren.

- Glasjuletræerne er helt klart en top- sællert. Nogle gange har vi for lidt juletræer hjemme, så jeg har bestilt endnu flere hjem i år. Men folk kommer også og spørger efter dem om sommeren, fortæller han.

Glasjuletræerne her er en absolut topfavorit blandt gæsterne i Humlemagasinet, og der er bestilt en ekstra stor portien hjem i år fr at kunne mætte efterspørgslen. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

I kø til kaffe

Egentlig er det jo slet ikke jul endnu, men på Humlemagasinet starter man med at jule tidligt ligesom i butikkerne.

- Det er fordi, folk vil hygge sig. Nogle lørdage og søndage står folk i kø for at komme ind og drikke kaffe, fortæller han.

Og noget tyder på, at han i den grad har ret, for ud over pressen, der var mødt op til åbningen, var der også en del gæster. Sådan vil det fortsætte helt ind til jul.

- Vi har allerede 22 busser, der har meldt deres ankomst, så det er mere end vi plejer, siger Peder Pedersen.

Peder Pedersen er indehaver af Humlemagasinet og sørger blandt andet hver aften for, at der bliver fyldt nyt pynt på træerne, så de er klar til at bugne og imponere igen dagen efter. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Finder stel på nettet

I salen med de opdækkede borde er der heller ikke sparet på detaljerne.

Borddekorationerne står højt, og alt er arrangeret så sirligt, som kom der kongelige på besøg.

- Vi har mange nye stel i år. Kun tre er gengangere, men jeg finder i løbet af året mange nye stel. Blandt andet på Lauritz.com, som er storleverandør her hos os, siger Peder Pedersen og griner.

Han har allerede fundet flere stel, som han planlægger at bruge til næste års juleudstilling, men indtil videre må det affinde sig med at vente et år og at være opmagasineret på loftet, som kaldes "Juleloftet". Her er der 80 kvadratmeter lagerplads, som mellem nytår og november et fyldt helt og aldeles op med alle de sager, der udgør juleudstillingerne på Humlemagasinet.

Udstillingen er åben alle dage i ugen frem til jul med undtagelse af mandage.

Skulle det være en lille engle-gris til juletræet?
De mange borde i salen er pyntet til mindste detalje. Foto: Mia Harm Madsen
I de private stuer er der kaffe og kage, hvis man skulle have lyst til det, når man er færdig i den enorme udstilling. Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Humlemagasinets havestue er særligt smuk, og her må man også gerne indtage sin kaffe. Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tove for altid

Annonce