Annonce
Melfar Posten

Ny daglig leder fandt sin rette hylde hos Mariehønen

Rikke Skovhøj Horup fandt sig hurtigt godt til rette i Mariehønen på Middelfart Friskole. 1. december tiltrådte hun som afdelingsleder i det nye job. Foto: Middelfart Friskole
Den 1. december fik privatinstitutionen på Middelfart Friskole, Mariehønen, ny daglig leder. Hun hedder Rikke Skovhøj Horup og er hurtigt faldet godt til i sin nye stilling, hvor hun føler sig hjemme.
Annonce

Middelfart: Det var et spørgsmål, om tingene passede sammen, da Rikke Skovhøj Horup søgte stillingen som daglig leder i Mariehønen, der er en del af Middelfart Friskole.

Og det gjorde de. Det kunne hun mærke allerede inden, hun havde fået jobbet, som hun tiltrådte 1. december.

- Selv om der stadig er meget, jeg skal sætte mig ind i, har jeg allerede en oplevelse af at høre til her. Men det var jeg ikke i tvivl om, for det var den stemning, jeg fornemmende, inden jeg blev ansat, fortæller den 45-årige leder, der til hverdag bor i Haarby og kommer fra et job som tilsynskonsulent på plejefamilieområdet.

- Jeg har tidligere været leder af en mindre privatinstitution, hvor der også var vuggestue og børnehave. Så det lå ikke fjernt for mig at vende tilbage, men det krævede, at det var den rigtige stilling, og den fandt jeg her i Mariehønen, siger hun.

Annonce

De nære værdier

Måske var det ikke den blødeste landing i et nyt job, som Rikke Skovhøj Horup fik, fordi hele coronasituationen taget i betragtning, har der været nok at se til allerede fra første dag.

-  Jeg har endnu ikke fastlagt en masse planer for, hvad fremtiden kan bringe. Jeg skal lige lande her, og i en tid der er corona-præget, er det ikke et udgangspunkt for, hvordan en almindelig hverdag ser ud, siger hun.

Dog kan Mariehønen noget helt særligt, som netop var det, der tiltrak hende i jobopslaget.

- Jeg søgte det, fordi det er et lille sted med nære værdier, hvor der er fokus på den enkelte og med plads til forskellighed. Og så var det noget med stemningen omkring børn og forældre og de ansatte, som tiltrak mig, fortæller hun.

Den nye leders opgaver vil i stor stil komme til at finde sted blandt børn og forældre i stedet for inde på kontoret, og det var også én af faktorerne for Rikke Skovhøj Horup, da hun søgte jobbet.

- Som leder er det vigtigt, at jeg ved, hvad der rører sig i hverdagen. Hvis jeg skal guide og sparre meningsfyldt med mine kolleger, så er det en nødvendighed, at jeg er en del af praksis, siger hun.

Annonce

En lang proces

Rikke Skovhøj Horup kommer ind som fast daglig leder af Mariehønen, der har haft en konstitueret leder hele efteråret.

Ansættelsesprocessen har taget længere tid end ønsket, og stillingen måtte også genopslås, før man fandt den rette kandidat.

Middelfart Friskoles bestyrelsesformand, Joakim Ditlev, er glad for, at der nu er kommet en erfaren leder til Mariehønen.

- Coronaen og de mange restriktioner er ikke en let tid at drive skole og dagtilbud i. Som forældrevalgt bestyrelse har vi haft fokus på at få en dygtig leder på posten, som ved, hvordan en fri institution som vores fungerer. Der er mange parter, der skal høres i sådan en proces, og vi måtte genopslå stillingen undervejs. Så vi er glade for, at Rikke nu er startet som daglig leder, da hun kommer med den erfaring og de kompetencer, der kan sikre en tryg og rolig hverdag for vores yngste børn, siger han.

Mariehønen har lige for tiden ni vuggestuebørn, 31 børnehavebørn og syv ansatte foruden Rikke Skovhøj Horup.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce