Annonce
Melfar Posten

Ny Lillebæltsbro skal renoveres fra 25. maj: Sådan påvirkes trafikken

Den Ny Lillebæltsbro skal renoveres fra 25. maj til og med oktober i år og igen i sommeren 2021. Foto: Vibeke Volder
Den Ny Lillebæltsbros stålkonstruktioner skal renoveres og males fra maj til oktober i år og igen i 2021. I år er det den vestgående trafik, der påvirkes.
Annonce

Fyn/Jylland: Den Ny Lillebæltsbro skal have en kærlig hånd. Broens stålkonstruktioner skal blandt andet afrenses og have ny beskyttende overfladebehandling.

Renoveringsarbejdet går i gang 25. maj og vil fortsætte til og med oktober. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse, hvor det også oplyses, at arbejdet i år kun vil foregå i vestgående retning fra Fyn mod Jylland. I sommeren 2021 renoveres den modsatte side af broen.

Arbejdet vil foregå på stilladser på broens yderside og udføres i deletaper, hvor strækninger på 150 meter renoveres ad gangen.

Vejdirektoratet har delt renoveringsarbejdet op over to somre for at minimere påvirkningen af trafikken. Men på trods af det, vil bilister fra Fyn mod Jylland opleve flere ændringer i afviklingen af trafikken. Uden for morgenmyldretiden kan den tunge vognbane blive spærret af. Det vil sige, at bilister i tidsrummet fra klokken 9 til 6.30 den følgende morgen kan opleve, at et spor er spærret af. Det gælder også i weekenderne.

Derudover vil hastighedsgrænsen fra slutningen af maj til og med oktober være nedsat til 80 km/t, men altså kun i vestgående retning.

Om renoveringsarbejdet siger fagprojektleder i Vejdirektoratet Peter Holt i pressemeddelelsen:

- Ny Lillebæltsbro er en vigtig forbindelse mellem to landsdele, så vi har et stort fokus på at udføre arbejdet med færrest mulige gener for trafikken. Derfor laver vi en mobil arbejdsplads, som kan lukkes ned og køres væk i myldretiden. Og vi har valgt at begrænse arbejdet til den ene side af broen i år og så den anden side i 2021, så det kun er trafikken i den ene retning, der bliver påvirket. I år vil trafikanterne fra Jylland mod Fyn således ikke opleve nogen ændringer eller begrænsninger, når de kører over broen, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce