Annonce
Melfar Posten

Millionstøtte til forvandling af marina med større strand og udspringsmuligheder: - Nu kommer vi til at køre det hjem uanset hvad

Molen bevares i udgangspunktet som den er men lukkes helt for trafik. I stedet bliver der på den ene side lavet picnicterrasser og læskærme. Skitse: Adept og LYTT Architechture
Med fondsstøtte på 8,5 millioner kroner i ryggen går forvandlingen af Middelfart Marina nu ind i fase to. På tegnebrættet er et mere end 900 kvadratmeter stort trædæk, et fælleshus og et mere attraktivt miljø omkring vandet.

Middelfart: - Vi arbejder på at få yderligere fondsstøtte, men med den her støtte i hus, kommer vi til at køre det hjem uanset.

Sådan siger Middelfart Kommunes trafik- og vejchef Uffe Høybye ovenpå nyheden om, at Lokale og Anlægsfonden har besluttet at støtte transformationen af Middelfart Marina med 8,5 millioner kroner.

Uffe Høybye lægger ikke skjul på, at han er særdeles begejstret for hele marinaplanen og ser frem til, at endnu mere af den skal sættes i gang.

Annonce

Vi er næsten i mål med de havnerelaterede ting (ny servicekaj, kraner, ny adgangsvej med mere, red.), som var nødvendige at få lavet færdige for at skabe plads til alle de nye faciliteter til rekreative formål.

Uffe Høybye, trafik- og vejchef

Der skal etableres et 320 kvadratmeter lang og tre meter bredt trædæk kaldet Aktivitetsbryggen, hvorpå der bygges flere huse - blandt andet et 140 kvadratmeter stort, opvarmet fælleshus, som skal placeres i vandkanten og kan bruges af alt fra foreninger til skoleklasser og naturvejledere.

Derudover skal stranden udvides, og der skal laves nye broer, som giver bedre adgang til vandet - blandt andet prioriteres udspringsmuligheder, som man ser i havnebade andre steder i landet.

- Vi er næsten i mål med de havnerelaterede ting (ny servicekaj, kraner, ny adgangsvej med mere, red.), som var nødvendige at få lavet færdige for at skabe plads til alle de nye faciliteter til rekreative formål.

- Nu begynder arbejdet, og vi skal i gang med at detailprojektere - det betyder, at vi går helt ned i detaljen med, hvordan vi får det lavet, så det passer til dem, der skal bruge det, siger Uffe Høybye og forklarer, at det bliver alt fra, hvor høje gelænderne skal være til, hvordan broer, brusere med mere skal placeres, så det giver mening for eksempelvis havsvømmerne.

Hele arbejdet med den rekreative del af marinaforvandlingen forventes færdigt om fire år.

Projektets rygrad

Med fondsstøtten fra Lokale og Anlægsfonden i ryggen går projektets fase to i gang på den anden side af nytår. Første opgave på listen er at finde en rådgiver, som kan hjælpe kommunen med arbejdet med at få lavet en detailplan. Og den skal laves i samarbejde med dem, der skal bruge eksempelvis de huse, der skal placeres på det store trædæk.

- Herefter begynder udvidelsen af stranden. Vi kan ikke bygge bryggen (Aktivitetsbryggen, red.), før vi har udvidet stranden, forklarer Uffe Høybye og fortæller, at der i 2022 er sat lidt mere end tre millioner af ud af de i alt 29 millioner kroner, kommunen har sat af til hele marinaforvandlingen.

Sundhedshuset skal bygges i træ og planen er, at det skal være marinaens nye mødested. Huset isoleres og opvarmes, så det kan bruges hele året af alt fra skoleklasser til foreninger og naturvejledere. Planen er, at det skal etableres som det yderste hus på den allerede eksisterende mole - men på trædækket. Skitse: Adept og LYTT Architecture.

Først i 2023 går det helt store arbejde med etablering af Aktivitetsbryggen, som Uffe Høybye kalder projektets rygrad, og derefter husene i gang.

Der skal ifølge planerne etableres to enghuse, tre strandhuse plus Sundhuset, som bliver det store fælleshus.

De nævnte huse skal bruges til blandt andet grejbank, udekøkken og et madpakkehus, og langt de fleste af ideerne til, at det netop er det, husene skal bruges til, kommer fra brugerne selv.

Planen er, at husene skal bygges i træ og være enkle at se på. De kommer til at ligne de eksisterende sadeltagshuse på marinaen og skal udvendigt beklædes med lodretstående fyrretræslister. Døre og vinduer bliver ifølge planerne i mahogni.

Derudover skal der laves cykel pit-stop og udsigtsplatform på Aktivitetsbryggen.

Annonce

Skaterbane, tribune og omklædning

Første streg i planerne for forvandlingen af Middelfart Marina blev tegnet tilbage i 2016, hvor også de første dialogmøder blev afholdt med brugerne af havnen - for eksempel Middelfart Sejlklub og Kajakklubben Strømmen.

Forvandlingen af Middelfart Marina er udviklet i et samarbejde mellem Middelfart Kommune, Lokale og Anlægsfonden og tegnestuen Adept og landskabstegnestuen LYTT Architecture. Skitse: Adept og LYTT Architechture

Den første del af arbejdet var at få styr på infrastrukturen og få lavet det, Uffe Høybye kalder de havnerelaterede ting, for dermed at få plads til den rekreative del, som Aktivitetsbryggen, strandudvidelsen og fælleshuset er en del af. Den del af arbejdet er man nu stort set færdig med.

- Vi har stadig arealet foran de to restauranter, vi skal have gjort noget ved. Det er en gammel parkeringsplads og ser ikke ret kønt ud, som det er nu, siger Uffe Høybye og fortæller, at der også er planer om en skaterbane bag havnekontoret ud mod Ø-kvarteret.

- Den har jeg store forventninger til. Den er afgørende for at få flere aktiviteter ned i området, og jeg håber, vi kan få lavet et sted, hvor de unge kan være uden alt for mange voksne blander sig. Den kan vi bygge der, fordi stedet er lidt afsides og ikke ligger tæt på beboelse.

Der er desuden planer om en tribune, et dommerhus, toiletfaciliteter, en fiskeplads og en sauna og en omklædningsbygning til havbaderne.


Annonce
Melfar Posten

Stor nytårskoncert klar til at slå dørene op trods restriktioner

Annonce
Melfar Posten

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Annonce
Melfar Posten

Trygfonden drysser penge ned over Nordvestfyn: Her lander de

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Ingelise er guld værd for beboerne på Egebo: - Det er jo bare noget, jeg gør

Melfar Posten

Mens varmepriserne er eksploderet flere steder i landet: Nordvestfynske fjernvarmekunder får holdt prisen i ro

Melfar Posten

Kunne du forudse, hvad der skulle ske i 2021? Her er svarene på sidste års nytårsquiz

Melfar Posten

Kan du forudse, hvad der kommer til at ske i 2022: Deltag i Melfar Postens store nytårs-quiz her

Melfar Posten

Kommunens nye hjemmeside erstatter 13 år gammel forgænger: Så meget koster den

Melfar Posten

Over halvvejs: Anna Pippi snart på vej mod sin største drøm om at kunne gå

Melfar Posten

Smittetallene er ikke en forhindring: Skøjtebanen åbner, men der går lidt tid endnu

Melfar Posten

Parkerings-skilte pillet ned: Fik folk til at glemme elementær regel

Melfar Posten

Kreativt makkerpar giver ''Byens Bedste Service'': - Nu, hvor vi har vundet, forpligter det

Melfar Posten

Tip fra Bib: Karen Blixen forever

Melfar Posten

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

Melfar Posten

Christians efterskoleår blev til ungdomsdokumentar på DR: - Efterskolen var én stor kreativ proces 24/7

Annonce