Annonce
Melfar Posten

Ny stor cykelevent i pinsen: Hele Fyn skal cykle sammen – hver for sig

Sving dig i sadlen - uanset om det er en gammel havelåge eller en smart racercykel - alle kan være med. Foto: Colourbox
Corona-pandemien har både fået danskerne til at synge, løbe og dyrke fitness hver for sig og alligevel med et helt unikt – ofte virtuelt fællesskab til følge. Nu gør vi det samme på Fyn. Vi samler folk – denne gang om cykling. For hvad er mere oplagt end at cykle sammen hver for sig, når man har en ø med mere end 1200 km smuk smittefri cykelvej, og når Corona-restriktioner har sat en stopper for alle de cykelløb, der normalt pryder foråret på Fyn.
Annonce

Fyn: Det ene cykelløb efter det andet er blevet aflyst i det fynske. Forsamlingsforbuddet gør det umuligt at mødes ved startstregen og forcere de fynske landeveje, mountainbikespor mv. sammen med en hord af andre løbsdeltagere.

Men 2. pinsedag bliver det alligevel muligt at få luftet den to-hjulede til en helt ny type cykelevent med masser af deltagere – spredt ud over hele Fyn. Det sker under overskriften ”Fyn cykler sammen – hver for sig”

- Med ”Fyn cykler sammen” vil vi skabe en form for cykelløb, der kan gennemføres til trods for de restriktioner, som samfundet er underlagt pga. smittefare. Deltagerne skal nemlig cykle hver for sig, sammen med deres nærmeste – eller i små grupper med behørig afstand. Ruten vælger man selv, men vi har fælles start og det hele bindes sammen af sjove konkurrencer, livesending og naturligvis det faktum, at vi alle cykler sammen på vores fantastiske cykelø, fortæller Laura Raidla, chef for Bike Island hos Destination Fyn, der sammen med DGI har født ideen til ”Fyn cykler sammen – hver for sig”.

Annonce

Vandcykel eller el-cykel?

Destination Fyn forventer, at cykeleventen kan være med til at understøtte fynboernes stolthed af øens flotte og alsidige cykelterræn.

”Fyn cykler sammen” er nemlig ikke kun for cykelentusiaster i trikot og med toptunede racere. En cykeltur krydret med konkurrencer og fællesskab i bedste cykelløbsstil appellerer bredt til fynboerne, og alle kan erhverve sig et startnummer, hvad enten man har tænkt sig at tilbagelægge 2 eller 200 km, og hvad enten det foregår på vandcykel, el-cykel, løbecykel, mountainbike eller en rusten havelåge.

- ”Fyn cykler sammen” kan være med til at kickstarte de foreninger og klubber, som har ligget i dvale gennem de seneste måneder. Vi ved, at mange savner de fælles oplevelser. De hungrer efter at kunne tilmelde sig et løb og sætte sig fælles mål. Det åbner ”Fyn cykler sammen” rige muligheder for, siger Jacob Pallesen, der er idrætskonsulent for cykling hos DGI. Han håber også, at cykeleventen vil åbne flere fynboers øjne for cykling.

- Mange har gennem de seneste måneder grebet cyklen som alternativ til en tur i de lukkede fitnesscentre. Det betyder en spirende mængde nye cykelmotionister, og ”Fyn cykler sammen” giver anledning til, at klubber og foreninger kan vise dem det organiserede men fleksible fællesskab, man kan få omkring cyklingen, tilføjer han.

Annonce

Masser af inspiration

Selvom ”Fyn cykler sammen” ikke skulle resultere i en karriere som cykelmotionist for alle deltagerne, byder eventen med sikkerhed på tre timers kvalitetstid med vind i håret og en god anledning til at komme ud i naturen. Fornøjelsen er ganske gratis og giver adgang til euforien ved at møde andre, der ligeledes har pyntet deres cykelhjem eller gravet deres gamle prikkede bjergtrøje frem bagerst fra skabet i dagens anledning. Glæden ved at give et ring med klokken, når der passerer en anden med startnummer på styret i den modsatte vejside og lykkefølelsen, når man kan tage en selfie på et unikt spot undervejs er nogle af de bærende elementer i løbet.

- Her i starten af juni skulle vi jo for første gang i historien have lagt vej til både start og mål for verdens tredjeældste cykelløb Fyen Rundt her i Middelfart. Det er nu udskudt til september, men så er det jo fantastisk, at vi i stedet kan skyde juni i gang på de fine nordvestfynske cykelveje med ”Fyn Cykler Sammen”. At eventen både er for de hardcore og for os, der bare godt kan lide en tur på den to-hjulede med picnickurven på bagagebægeret, tror jeg kommer til at skabe en helt særlig dynamik. Og så understøtter det en fælles stolthed over det alsidige fynske cykelterræn, som vil afspejle sig, når vi senere på sommeren forhåbentlig tager imod masser af cykelgæster udenøs fra, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart

Alle de fynske kommuner bakker op omkring løbet og det samme gælder mange fynske cykelløbsarrangører, der lægger deres ruter ud til fri afbenyttelse d. 1. juni.

Udover disse har Destination Fyn en lang række Bike Island-ruter spredt ud over det fynske landskab, så der er masser af inspiration at hente, hvis man ikke vil nøjes med at cykle sin egen yndlingsrute hjemme fra hoveddøren.

Endelig bliver det muligt at cykle forbi en række forskellige pitstops i det fynske landskab, hvor turistkontorer, fynske cykelløbsarrangører eller klubber efter sundhedsmæssigt forsvarlige retningslinjer overrasker eller forkæler de cyklende.

Og selvom ”Fyn cykler sammen” ikke hiver den der kommer først op på et præmiepodie og faktisk slet ikke handler om at vinde, så er der masser af hæder og præmier at gå efter i de konkurrencer, der iværksættes undervejs i løbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce