Annonce
Melfar Posten

Ny struktur på Lillebæltværftet har været en succes: Men byggeplaner er endnu ikke kommet tættere på mål

På Lillebæltværftet har man i dette år, hvor man også er blevet en medlemsdrevet forening, næsten nået målsætningen om, at der skulle komme 30 nye medlemmer i 2021. Foto: Jonathan Møller Nielsen
For nylig gik Lillebæltværftet over til at være en medlemsdrevet forening. Værftet er tæt på at nå sit mål for nye medlemmer.

Middelfart: Solen bager på mændene på dækket. De har fat i masten, vrikker den stille og roligt ned i hullet, hvor den skal sættes fast.

Den ene mand på dækket er Jens Lautrup, formand for Lillebæltværftet. Han har brugt formiddagen på i samarbejde med en af de andre skibs-entusiaster at gøre masten klar til at kunne sættes på båden i bassinet.

- Er den der, spørger Jens til en tredje mand, der ligger under dæk og styrer masten på plads.

Annonce

- Nej, lyder det dernedefra.

Mændene vrikker videre med masten.

Sådan kan en sommerdag ved Lillebæltværftet se ud. Der sættes træskibe i stand, sættes både i vandet.

Men i slutningen af 2020 tog den traditionsrige sammenslutning af bådelaug på Gl. Havn en beslutning, der skal ruste værftet til fremtiden. Beslutningen var at gøre Lillebæltværftet til en medlemsdrevet forening i håbet om ruste værftet til fremtiden gennem nye medlemmer og nye aktiviteter i hallerne.

Tæt på mål om medlemmer

Og formand Jens Lautrup tøver ikke med at kalde manøvren for en succes, da man allerede halvvejs gennem året er tæt på at nå sin ambition om nye medlemmer.

- Det er gået sådan, at der siden januar er kommet 24 nye medlemmer, fortæller han.

-Vi havde sat en forsigtig målsætning på 30 for året.

Jens Lautrup fortæller også, at værftet efter omstruktureringen har fået en dialog op at stå med nogle folk, som er interesserede i at bygge grønlænderkajakker på værftet.

Annonce

Skal finde småpenge

Selvom det overliggende mål med at blive en medlemsforening er at ruste værftet til fremtiden, har der også været den akutte grund, at der manglede penge. Pr. 1. januar 2021 lejede Lillebæltværftet nemlig sin bedding på Gl. Havn ud til Middelfart Skibs- og Bådebyggeri, hvilket betyder, at værftet står til at tabe en indtjening på 30.000 kroner om året.

Der skal stadig findes mange penge, hvis man vil indfri drømmene og ambitionerne for Lillebæltværftet. Mere præcist 1,8 millioner kroner. Foto: Jonathan Moeller Nielsen

Det er blandt andet medlemskontingenter, der skal lukke det økonomiske hul.

- Havde vi ikke gjort det (omstruktureret, red.), var vi havnet i et underskud, siger Jens Lautrup.

Samtidig forsøger værftet at finde småpenge, hvor man kan.

- Vi skal jo se at få en krone ud af alt, hvad vi kan, siger Jens Lautrup og fortæller, at man blandt andet er begyndt at samle og sælge overskudstræ fra arbejdet med bådene i stedet for at køre det på lossepladsen. Og så har et af de medlemmerne fra værftet designet en bænk, som værftet sælger ud af.

- Indtil nu har vi lavet 9 bænke, og de er blevet solgt, inden de var færdige, siger Jens Lautrup.

Annonce

Skal finde 1,8 millioner

Sidste år fortalte Lillebæltværftet til avisen, at der var planer om at udbygge værftet for to millioner kroner. Målet med denne ombygning var at kunne få en opvarmet hal, så man kan være et attraktivt sted for mere moderne bådbygge-teknikker.

Den drøm er dog ikke kommet tættere på mål, fortæller Jens Lautrup.

- Vi har fondsansøgninger ude, men har fået et afslag ud af tre. Så vores forventninger er ikke så store, siger han og fortæller, at det er 1,8 millioner, der skal findes.

- Vi arbejder stadig på det og håber, vi finder en vej på et eller andet tidspunkt.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Bøder er ikke den eneste grund til at sænke farten på vandet: Marsvin kan blive forstyrret af motorstøj 500 meter væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Den store dag blev udskudt tre gange: Efter over et års forsinkelse blev Valdemar konfirmeret som den sidste fra sin klasse

Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce