Annonce
Melfar Posten

Nye cykelforhold på vej mellem Strib og Middelfart

Cyklister mellem Strib og Middelfart kan se frem til bedre trafikforhold. Foto: Jonathan Møller Nielsen
En dobbeltsporet cykelsti på en strækning mellem Strib og Middelfart var tidligere på tale, men den kostede for meget.
Annonce

Middelfart/Strib: Cyklende mellem Strib og Middelfart kan nu se frem til lidt ny asfalt og nogle ændrede kryds.

Tirsdag vedtog Teknisk Udvalg nemlig et kompromis i forhold til de oprindelige planer om at lave en dobbeltsporet cykelsti på Gl. Banegårdsvej mellem Gl. Strandvej og Tværgade.

I stedet for en helt ny cykelsti, valgte udvalget at lægge ny cykelsti mellem Fynsvej og Gl. Strandvej i den ene side og at lave en forbedret cykelovergang ved Gl. Strandvej.

- Vi havde en ide om, at det måske ikke gav mere cykelsikkerhed at have en ekstra cykelsti hele vejen ned, men at den faktisk var rimelig fin i dag sikkerhedsmæssigt, idet der er gode brede stier og afmærkning, siger udvalgsformand Regitze Tilma (V).

Derfor endte udvalget med at fokusere på at få lavet et mere sikkert kryds, der hvor cyklister skal krydse over for at komme på den dobbeltsporede cykelsti ved Gl. Strandvej. Det kryds bliver mærket med en hævet flade, så det er tydeligt for cyklister og bilister, hvor der skal krydses. Samme model laver man ved ishuset ved Gl. Strandvej 19, så cyklister fra Falstervej og Liljehaven kan komme sikkert over vejen.

Annonce

Fem millioner sparet

Udvalget har flere gange drøftet forskellige muligheder for cykelsti på denne strækning af Gl. Banegårdsvej og Strandvejen. Som tidligere nævnt har forvaltningen undersøgt, hvad en dobbeltsporet cykelsti ville koste, og hvad en enkeltrettet cykelsti på begge sider af vejen ville løbe op i.

Overslaget lød på seks millioner for den dobbeltsporede, og derfor er det også ud fra en økonomisk betragtning, at man har besluttet at lave mindre ny cykelsti og i stedet fokusere på krydsene.

- Ud fra betragtningen om, at vi skal have mest mulig cykeltrafiksikkerhed for pengene, så var det krydsningerne af vejen, der var det helt store for os, siger Regitze Tilma.

Den vedtagede opgradering af cykelstien vil koste knap en million kroner, og udvalgsformanden siger, at det endnu er usikkert, hvornår arbejdet vil gå i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce