Annonce
Melfar Posten

Nye udearealer i Brenderup kræver lokalopbakning

Ideerne til de nye udearealer omkring Anna Trolles Skole er ikke helt på plads. Det vil de tre initiativtagere - (fra venstre) Nina Tjerrild, Lisbet Hvenegaard og Karin Kjærgaard - have lokalbefolkningens inputs til. Foto: Sofie Højlund Rasmussen
En initiativgruppe fra Brenderup har fået muligheden for at etablere nye aktive udeområder. Men for at det kan lade sig gøre, skal de have lokalbefolkningens opbakning.
Annonce

Brenderup: Udendørs fitness, tarzanbane eller udendørs musikredskaber. De ting er alle ideer til et nyt projekt på udendørsarealerne ved Anna Trolles Skole i Brenderup.

Her har en initiativgruppe på tre kvinder i forældrebestyrelsen stablet et muligt samarbejde med organisationen Just Human og den fynske legeplads-virksomhed Kompan på benene.

De to partnere vil etablere nye bevægelses- og nærværspladser til brug for alle i byen, men for at kunne få samarbejdet i hus skal folk i Brenderup og omegn vise, at de har interesse i projektet.

- Det er et virkelig godt projekt, men det bliver kun til noget, hvis vi får lokalbefolkningens opbakning. Først dér, vil de investere tid og penge i det, siger Nina Tjerrild, som er en del af initiativgruppen, der har undersøgt mulighederne for at få et nyt innovativt udeområde til Brenderup, der kan bidrage til at børn som voksne bliver mere aktive.

Derfor inviterer de tre kvinder til informationsmøde tirsdag den 23. april klokken 19 til 21 i fællesrummet på Anna Trolles Skole, hvor interesserede kan komme og høre om initiativgruppens idéer og møde folkene bag Just Human, og selv medbringe ideer og på den måde være med til at forme pladserne.

Ideerne til de nye udearealer omkring Anna Trolles Skole er ikke helt på plads. Det vil de tre initiativtagere - (fra venstre) Karin Kjærgaard, Nina Tjerrild og Lisbet Hvenegaard - have lokalbefolkningens inputs til. Foto: Sofie Højlund Rasmussen
Annonce

Ikke kun til skolen

I starten var det egentlig skoleleder Claus Schønberg som rakte ud til forældrebestyrelsen, for at høre om de havde ideer til, hvordan man kunne forbedre udearealerne omkring skolen.

- Vi manglede et læringsrum udenfor, fordi vi som skole gerne vil holde fast i at undervise på forskellige måder. Da vi renoverede skolen sidst, var der ikke penge til at renovere hele udearealet, derfor bad jeg forældrebestyrelsen om hjælp, siger Claus Schønberg.

Derfor tog initiativgruppen kontakt til Christa Boisen fra Middelfart Kommune, for at høre om der var nogen muligheder for at få et bedre udeareal i Brenderup.

- Hun nævnte, at de var blevet kontaktet af Just Human og Kompan, fordi de var interesseret i at lave et projekt i kommunen, hvor det ville komme en hel lokalbefolkning til gavn, siger Karin Kjærgaard fra initiativgruppen.

Den lokale opbakning er derfor essentiel, hvis samarbejdet skal blive til virkelighed.

Hvis nok møder op og viser interesse for projektet vil Just Human og Kompan stå for etableringen af pladserne. Noget der tidligere har været skabt med succes i Odense og Rødekro.

- Hvis de går i gang med projektet, og alt kører som det skal, regner de med, at det kan være færdigt næste år til påske, siger Lisbet Hvenegaard fra initiativgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce