Annonce
Melfar Posten

Nye udelivsfaciliteter på vej i Båring: Skolehave udvides med sheltere, som alle kan benytte

Båring Børneunivers' læringshave blev indviet af formand for Skoleudvalget Jens Backer Mogensen i sommer, og nu er der en opgradering på vej. Privatfoto
I sommer åbnede Båring Børneunivers en læringshave til udendørs undervisning for eleverne. Med en portion støttekroner fra Nordea Fonden er der nu udsigt til en opgradering.
Annonce

Båring: Der er to sheltere og en bålhytte på vej på Båring Børneunivers' arealer. Og ovenikøbet et stakit til at skærme af ud mod vejen.

Båring Børneunivers har nemlig søgt og fået en pose penge fra Nordea Fondens "Her Bor Vi-pulje". 158.000 kroner har fonden postet i projektet, og derudover bidrager Middelfart Kommune med et tilsvarende beløb.

Leder af Båring Børneunivers Henrik Jensen er glad for nu at kunne udvide læringshaven og ser frem til at få sat etableringen af de nye udelivsfaciliteter i gang.

- Vi håber at tage det første spadestik i starten af marts. Det er vores ambition, fordi vi gerne vil have undervisning dernede, så lige så snart, der bliver mulighed for at komme i haven, vil vi gerne have det klar, siger han.

Bålhytten og shelterne vil kunne benyttes af alle.

Annonce

Giver praktiske muligheder

De nye faciliteter kan godt kaldes en lynhurtig udvidelse af børneuniversets læringshave, der blev indviet i sommer.

Læringshaven er et udeareal af både "pryd- og nyttehave", som Henrik Jensen formulerer det, og rummer både plantekasser og bålkomfurer, som kan bruges i undervisningen, fortæller Henrik Jensen.

- Det er en mulighed for at få udendørs undervisning og få en praktisk dimension ind, siger han.

Dermed flugter læringshaven med kommunens vision på skoleområdet "Fra Middelfartbarn til Verdensborger", mener Henrik Jensen. For læringshaven understøtter blandt andet den bæredygtige tankegang og målet om bevægelse.

- Både fysisk og mentalt. Den fysiske bevægelse er det praktiske i undervisningen. Den mentale bevægelse er jord til bord-tanken. At vi er i stand til at producere noget selv, som vi kan få glæde af. Det er med til at åbne børnenes øjne, siger han.


Det er en mulighed for at få udendørs undervisning og få en praktisk dimension ind.

Henrik Jensen, leder


Læringshaven er udover at være et læringsrum for eleverne også et rekreativt område for hele lokalområdet, og det aspekt forudser Henrik Jensen også bliver endnu stærkere, når bålhytte og shelters står færdig.

- Det er også en mulighed for at binde børneuniverset sammen med lokalområdet. Det er vi rigtigt, rigtig interesseret i, siger Henrik Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindeord over Arne Pedersen

Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce