Annonce
Melfar Posten

Nystiftet forening har discgolfbane på trapperne i Middelfart

Det vil inden længe være muligt at gå 12 huller med frisbees ved Staurby Skov og Strib Idrætsefterskole. Arkivfoto: Søren Palmelund
Selvom foreningen Lillebælt Discgolf Klub kun har få måneder på bagen, har den nu fået godkendt en bane på 12 huller ved Staurby Skov.
Annonce

Middelfart: Der er endnu en fritidsaktivitet på vej i den vestlige ende af Staurby Skov. Mountainbike-sporene tæt ved Idrætsefterskolen får snart følgeskab af en discgolfbane med 12 huller.

Det er den nystiftede forening Lillebælt Discgolf Klub, der har fremlagt projektet for Miljø- og Energiudvalget, der gav grønt lys og et økonomisk bidrag på 10.000 kroner. Nu mangler der blot en tilladelse fra Miljøstyrelsen, men den vurderer Middelfart Kommunes forvaltning ikke bliver et problem at få.

Discgolf er en sportsgren, hvor man kaster specialdesignede frisbees efter "huller", som består af en kurv med et net af metallænker. Otte af de 12 huller kommer til at være mellem træerne omkring idrætsefterskolen og fire af dem nede på plænerne under den Ny Lillebæltsbro.


Vi har haft formanden for Fyns discgolfklub ude og kigge på banen og han siger, den har potentiale til at blive rigtig god.

Holger Vestergaard, Lillebælt Discgolf Klub


Hullerne består af en kurv og et eller flere tee-steder, man kaster ud fra. Og her bliver noget for alle, fortæller foreningens formand Holger Vestergaard.

- Vi laver en bane med to tee-steder på hvert hul. Så der er et familie tee-sted og et tee-sted for øvede, siger han og fortæller, at banen bliver offentligt tilgængelig for alle interesserede.

Annonce

Har potentiale

Banen forventes at kunne anlægges for 70.000 kroner, som foreningen selv skaffer gennem sponsorater. Vedligeholdelsen af banerne står foreningen også for.

Det er endnu uvidst, hvornår banen vil være klar til brug, men håbet er, at den kan indvies inden for et halvt år, fortæller Holger Vestergaard.

Her er Lillebælt Discgolf Klubs tegning over den planlagte 12-hulsbane ved Staurby Skov. Den grønne bane er en potentiel udvidelsesmulighed på sigt. Grafik: Lillebælt Discgolf Klub

Når det sker, er Middelfart en af de mere end 60 byer, der har en større discgolfbane. Indtil videre er klubbens medlemmer rejst til andre baner i Danmark for at spille, og det er forventningen, at banen i Middelfart også kan blive et trækplaster.

- Vi har haft formanden for Fyns discgolfklub ude og kigge på banen, og han siger, den har potentiale til at blive rigtig god, siger Holger Vestergaard, der også understreger, at idrætsefterskolens elever og hotelgæsterne i byen vil kunne få gavn af banen.

Strib Idrætsefterskole har endda indgået et samarbejde med foreningen, så dele af banen kan opføres på dennes grund.

Annonce

Bane ved gymnasiet

Foreningen Lillebælt Discgolf Klub, der har 16 betalende medlemmer, har ikke hvilet på lauerbærene siden dens tilblivelse i efteråret 2020. Det har været foreningens mål først og fremmest at få etableret en god bane som den, der nu er på vej ved Staurby Skov. Men i mellemtiden har foreningen i samarbejde med Middelfart Gymnasium fået anlagt en minibane på seks huller ved gymnasiets idrætsbaner.

Med banerne på skinner er foreningen også så småt begyndt at se fremad.

- Vi har meldt os ind i Dansk Discgolfunion. De har nogle trænerkurser, som to af vores medlemmer gerne vil på. Så på sigt kommer der nogen, der kan stå for noget træning, siger Holger Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce