Annonce
Melfar Posten

Nytårskoncerten i januar er aflyst på grund af restriktioner: Orkestret måtte kun spille med ryggen til publikum

Nytårskoncerten 2021 er blevet aflyst på grund af coronarestriktioner. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Nordvestfyn: Der skulle i januar traditionen tro have været afholdt nytårskoncert i Lillebæltshallerne i Middelfart.

Koncerten, der skulle have været den 25. af slagsen og dermed et jubilæum, er nu aflyst.

Det oplyser koordinator for nytårskoncertgruppen.

Alt var ellers tilrettelagt, og styregruppen var på nippet til at annoncere koncerten, hvor Odense Politiorkester skulle stå for musikken sammen med solister som Ulla Henningsen og Jesper Lundgaard. Men torsdag aften tikkede en nedslående besked ind, fortæller koordinator Preben Hejlesen. Coronarestriktionerne betyder nemlig, at amatørorkestre ikke må optræde på vanlig vis.

- Odense Politiorkester er jo et amatørorkester – hvis de skulle spille, skulle de sidde med ryggen til publikum. Det ville være en lidt surrealistisk oplevelse. Derfor sagde vi, at så skubber vi det ganske enkelt, fortæller han og oplyser, at koncerten i 2022 stadig afvikles efter planen, hvis coronaen tillader det.

Så sent som en uge inden aflysningen havde nytårskoncertgruppen fået bekræftet, at alle sponsorer var med ombord. Og koncertgruppen havde i samarbejde med Lillebæltshallerne planlagt en coronasikker måde at gennemføre koncerten på. Derfor er det med stor ærgrelse, at stikket nu må trækkes på koncerten.

- Vi ved, at mange ser frem til den. I disse tider trænger man til at komme ud og opleve noget og glemme lidt, at vi har så mange restriktioner - hvis det kan gøres under forsvarlige forhold. Derfor havde vi set meget frem til at kunne præsentere koncerten, siger Preben Hejlesen.

- Så blev den bremset af noget, vi slet ikke havde kunnet forestille os, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Julekoncert i Gelsted Kirke

Annonce