Annonce
Melfar Posten

Op på hesten: Handicappede får fire ben at gå på

Anne Demant har åbnet et ridecenter for handicappede i Kauslunde. Her tilbyder hun sammen med ridefysioterapeut Anne Kierkegaard lektioner til lægehenviste patienter. Ridefysioterapi er specielt effektivt på nedsat balance, nedsat gangfunktion, koordination, spasticitet, og ligevægtsfornemmelse. I øjeblikket benytter 80 patienter sig af tilbuddet. Blandt dem er 82-årige Lotte Nielsen, som udviklede spasticitet efter en blodprop i hjernen for 16 år siden. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Kauslunde: En helt særlig rideskole er åbnet i Kauslunde. Her der er kun adgang for handicappede. Det er Anne Demant, der har valgt at omdanne sit hjem, Koesmosegaard, til en rideskole. Hun har i fire år været ansat på Stald Bøgelund i Røjle, der har haft handicapridning i flere år. Men da Stald Bøgelund valgte at lukke ned for handicapridningen, skabte det en ny mulighed for Anne Demant.

Hun havde pladsen til at bygge en ridehal og at have heste på sin egen grund i Kauslunde. Så hun greb chancen og satte gang i byggeriet, og nu står der en fin, ny ridehal med handicapadgang, handicaptoiletter, ramper, lifte og alt, hvad der skal bruges til at få handicappede ryttere op på hesten og have en god oplevelse.

Syv heste er specielt indkøbt til formålet, og alle heste bliver trukket rundt af en assistent hele ridetimen.

Ridningen hos Anne Demant er ridefysioterapi, og her er ridefysioterapeuten Anne Kierkegaard fast tilknyttet. Ridningen foregår mandage og onsdage og er for handicappede med et fysisk handicap, der har fået en henvisning fra egen læge.

Annonce

Plads til dem "midt i mellem"

Når nu man har sin egen rideskole, så kan man lige så godt få det bedste ud af det for flest muligt. Sådan har Anne Demant tænkt, og derfor har hun besluttet, at der også skal være plads til en gruppe ryttere, som hun synes er overset. Dem, der er for raske til at komme på en almindelig rideskole og for dårlige til at få tilskud til at kunne ride vederlagsfrit.

- Fra torsdag den 5. september åbner jeg op hver torsdag for ridning uden tilskud. Jeg har jo alligevel investeret i hestene til det. Det åbner for en mulighed for en helt ny gruppe, der ellers ikke har haft et sted at komme og ride, siger Anne Demant, der om torsdagen tilbyder hold med plads til fem ryttere.

Denne gruppe kan tælle alle, der har et fysisk eller et psykisk handicap.

Du kan finde Koesmosegaard på facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Sådan får du dit budskab ud: Avisen inviterer igen til skrivekursus i byrådssalen - nu med en nyhed

Annonce