Annonce
Melfar Posten

Opgivet og indleveret til genbrug: Patchworktæppe fik en ny chance i kyndige hænder

Fra venstre er det Grethe Thomsen, Lone Mikkelsen, Else Engberg og Bente Schelde. De er fire ud af 11 damer, der alle har været med til at give tæppet et nyt liv. Da tæppet blev indleveret til Middelfart Genbrug, var der omkring 1000 lapper, der alle var klar til brug, men de var ikke syet sammen. Det har damerne nu gjort, og tæppet sælges på auktion til fordel for Julemærkefonden. Foto: Mia Harm Madsen
Et ufærdigt patchworktæppe indleveret til genbrug fik en ny chance, da 11 damer fra Middelfart besluttede at bruge deres tid på at få enderne til at mødes - i bogstaveligste forstand. Nu sættes tæppet på auktion, og pengene går til et godt formål.
Annonce

Strib: 11 damer har brugt mere end 600 timer på at redde 960 lapper stof. Lapperne er nu sat sammen på smukkeste og mest udførlige vis.

For snart to et halvt år siden modtog Bente Schelde en pose med et ufærdigt patchworktæppe fra sin nabo. Det var indleveret i Middelfart Genbrug på Odensevej, hvor naboen er frivillig. Fire stjerner var lavet, men det meste var ufærdigt. De mange hundrede lapper var gjort klar til brug men aldrig blevet sat sammen i den tænkte rækkefølge.

Det er tidskrævende at lave patchwork, og tæppet her har taget damerne i patchwork-klubben to år og mere end 600 timers arbejde at lave.
Annonce

En stjerne til hver

Damerne, der mødes og laver patchwork på Strib Skole, havde først tænkt, at de ikke ville gøre arbejdet færdigt. Men så fik Grethe Thomsen dem alligevel overtalt. Hun talte lapperne op. Gangede dem. Målte dem. Det hele passede. Der var klippet lapper nok til at lave forsiden på tæppet. Det var bare et spørgsmål om, om nogen ville gøre det.

Der var 11 damer og 12 stjerner. Grethe Thomsen to tog af dem med hjem, og de andre fik hver en stjerne. Så gik de hjem og syede hver for sig. I hånden, naturligvis.

Annonce

Mange timers arbejde

Det har taget over to år at nå til, at tæppet nu er færdigt. Damerne har haft andre projekter sideløbende, og derudover er det ekstremt tidskrævende at lave patchwork. Stjernerne, som udgør mønstret i tæppet, har taget mindst 50 timer pr. stjerne, og dertil kommer, at tæppet skulle have bagbeklædning på.

Det arbejde, der var lavet på de fire hele stjerner, der blev indleveret til genbrugen, blev pillet op og startet forfra, så alt i alt er det mange timer, damerne har lagt i at få tæppet fra den ukendte giver færdigt.

Annonce

På auktion til festival

Ingen ved, hvor tæppet kommer fra, hvorfor det endte hos genbrugsbutikken, eller hvorfor det aldrig blev lavet færdigt. Damerne kunne rigtig godt tænke sig at kende dets forhistorie.

Selv om de måske aldrig kommer til at vide, hvad der er sket i dets fortid, så er de med til at bestemme, hvad der skal ske i dets fremtid, for den 30. og 31. maj er der quiltefestival på Gl. Aulby Skole, og her skal tæppet på auktion.

- Vi har sat mindsteprisen til 1000 kroner, så vi håber, at nogen bare vil byde 1001 kroner, siger Lone Mikkelsen.

Damerne er meget bevidste om, at patchwork ikke er noget, der er meget salg i, men de håber alligevel, at en køber vil være med til at støtte et godt formål, for i fællesskab har de bestemt, at hele beløbet skal gå til Julemærkefonden. Om beløbet bliver 1001 kroner eller højere, har de ingen fornemmelse af, men de kan med sikkerhed sige, at køberen vil få et tæppe med en god historie og et stykke godt udført håndarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindeord over Arne Pedersen

Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce