Strib: 11 damer har brugt mere end 600 timer på at redde 960 lapper stof. Lapperne er nu sat sammen på smukkeste og mest udførlige vis.
For snart to et halvt år siden modtog Bente Schelde en pose med et ufærdigt patchworktæppe fra sin nabo. Det var indleveret i Middelfart Genbrug på Odensevej, hvor naboen er frivillig. Fire stjerner var lavet, men det meste var ufærdigt. De mange hundrede lapper var gjort klar til brug men aldrig blevet sat sammen i den tænkte rækkefølge.
En stjerne til hver
Damerne, der mødes og laver patchwork på Strib Skole, havde først tænkt, at de ikke ville gøre arbejdet færdigt. Men så fik Grethe Thomsen dem alligevel overtalt. Hun talte lapperne op. Gangede dem. Målte dem. Det hele passede. Der var klippet lapper nok til at lave forsiden på tæppet. Det var bare et spørgsmål om, om nogen ville gøre det.
Der var 11 damer og 12 stjerner. Grethe Thomsen to tog af dem med hjem, og de andre fik hver en stjerne. Så gik de hjem og syede hver for sig. I hånden, naturligvis.
Mange timers arbejde
Det har taget over to år at nå til, at tæppet nu er færdigt. Damerne har haft andre projekter sideløbende, og derudover er det ekstremt tidskrævende at lave patchwork. Stjernerne, som udgør mønstret i tæppet, har taget mindst 50 timer pr. stjerne, og dertil kommer, at tæppet skulle have bagbeklædning på.
Det arbejde, der var lavet på de fire hele stjerner, der blev indleveret til genbrugen, blev pillet op og startet forfra, så alt i alt er det mange timer, damerne har lagt i at få tæppet fra den ukendte giver færdigt.
På auktion til festival
Ingen ved, hvor tæppet kommer fra, hvorfor det endte hos genbrugsbutikken, eller hvorfor det aldrig blev lavet færdigt. Damerne kunne rigtig godt tænke sig at kende dets forhistorie.
Selv om de måske aldrig kommer til at vide, hvad der er sket i dets fortid, så er de med til at bestemme, hvad der skal ske i dets fremtid, for den 30. og 31. maj er der quiltefestival på Gl. Aulby Skole, og her skal tæppet på auktion.
- Vi har sat mindsteprisen til 1000 kroner, så vi håber, at nogen bare vil byde 1001 kroner, siger Lone Mikkelsen.
Damerne er meget bevidste om, at patchwork ikke er noget, der er meget salg i, men de håber alligevel, at en køber vil være med til at støtte et godt formål, for i fællesskab har de bestemt, at hele beløbet skal gå til Julemærkefonden. Om beløbet bliver 1001 kroner eller højere, har de ingen fornemmelse af, men de kan med sikkerhed sige, at køberen vil få et tæppe med en god historie og et stykke godt udført håndarbejde.