Annonce
Melfar Posten

Patrick skiftede skibsolie ud med skuespil: Pludselig stod han ved siden af kendt skuespillerinde

- Det var en meget speciel oplevelse at være med til, siger Patrick Hoé om optagelserne, der startede klokken 15.30 med en coronatest og sluttede omkring kvart i et. Foto: Frederik Johs
- Man tænker, hold da op, det er dem, man ser i fjernsynet, som man står ved siden af, siger Patrick Hoé, der er en af medarbejdere i Turbinehallen, der er statist i den første danske Netflix-film.

Middelfart: Lys - kamera - action!

Turbinehallen, der til daglig er milliardkoncernen USTC's hovedsæde i Middelfart, danner ramme om en række scener i den første danske Netflix-film, "Kærlighed for voksne", med Dar Salim og Sonja Richter i hovedrollerne.

Næsten 10 minutter af filmen foregår i den markante turbinehal, og også lokale er kommet en tur foran kameraet. En af scenerne, der skulle filmes i Turbinehallen, var en stor fest, og her havde USTC's ansatte fået mulighed for at være med som statister.

Annonce

En af dem var Patrick Bøgedal Hoé, der til daglig er administrerende direktør i datterselskabet KPI OceanConnect. For en aften byttede han olieskibe ud med skarpe projektører, rullende kameraer og en hel masse hårlak.

- Jeg fik blæst, hvad jeg selv vurderer til at være en små 36 kilo hårlak i. Det grinede vi meget af derinde, fortæller Patrick Hoé, der inden optagelserne skulle en tur i makeuppen.

Filmholdet optog scener i Turbinehallen tre dage i juni måned. Alle dage var der tale om natoptagelser. Foto: Frederik Johs

Patrick Hoé har ingen erfaring med hverken film-set eller skuespil, men det stoppede ham ikke, da muligheden for at være med bød sig. Det var en "once in a lifetime"-mulighed, som han selv beskriver det, og det var især nysgerrigheden, der trak ham fra kontoret ind foran kameraet.

- Jeg synes på et personligt plan, at det er skidespændende, siger han og uddyber:

- Det var en alletiders mulighed for at møde de her skuespillere og se, hvordan det fungerer, når de producerer en film, hvor man jo ellers bare ser resultatet.

Samtidig var det vigtigt for ham at bakke op om USTC, der har støttet produktionen med en million kroner.

Ved siden af kendt skuespillerinde

Efter turen i makeuppen blev Patrick Hoé sammen med de andre statister briefet om, hvad der skulle ske, og hvad forventningerne var til dem. Og så blev de ellers løbende kaldt ned til settet, hvor de ad forskellige omgange blev rykket rundt, indtil scenen så helt rigtig ud.

Og under sådan en omrokering endte Patrick Hoé et helt særligt sted.

- Pludselig bliver jeg stillet ved et bord, hvor Sus Wilkins står ved siden af mig, siger han om skuespillerinden, der spiller en af filmens hovedroller, og så kunne han nemt regne ud, at han nu stod i kameraets skudlinje.

- Der ville jeg lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var meget opmærksom på, hvordan jeg stod og så ud, siger han dagen efter optagelsen med et grin.

Det var kantinen i Turbinehallen, der dannede ramme for de scener, Patrick Hoé var statist i. Der var detaljer, der var ændret, men ellers lignede kantinen meget sig selv, fortæller han. Foto: Frederik Johs

Undervejs husker han blandt andet at have snakket med Sus Wilkins om kantineordningen i Turbinehallen, og han beskriver, at både hende og de andre skuespillere var søde til at snakke med statisterne undervejs og i pauserne. Men derfor kan man stadig blive en smule kulret.

- Man bliver lidt starstruck i et øjeblik og tænker: Hold da op. Det er dem, man ser i fjernsynet, man står ved siden af, siger han.

Sammen med de andre statister skulle Patrick forestille at være ansatte i et firma, der blev holdt en tale til. Løbende blev de instrueret til at reagere på bestemte steder i talen ved at grine, klappe og nikke. Så selvom han var statist, havde han stadig en rolle.

Selvom Patrick Hoé følte, at han stod meget i rampelyset ved siden af den kendte skuespillerinde, så har han ikke de store forventninger til sin egen placering på skærmen.

- Man føler, at jeg er godt nok meget på nu, og så ender det nok med, at hvis man overhovedet kan se mig, så er det nok i 33 sekunder eller sådan noget, siger statisten, der bare glæder sig endnu mere til at se den færdige film nu.

Annonce

Samvær med kollegaerne

Udover at det var en interessant oplevelse, bød optagelserne på en tiltrængt mulighed for at være socialt sammen med sine kollegaer efter en lang coronatid. Fra Patricks egen afdeling var de flere afsted sammen, og han ved, at andre afdelinger også meldte sig flere sammen.

- Udover at det var spændende at være med til de her optagelser, så var det første gang i meget lang tid, at vi har været mange samlet på tværs på grund af corona, siger han og tilføjer:

- Det er noget, vi alle sammen har savnet rigtig meget.

Medarbejdere i Turbinehallen i Middelfart fik mulighed for at tilmelde sig som statist til filmen forud for optagelserne. Foto: Frederik Johs

Samtidig var det en mulighed for at sætte ansigt på nye i koncernen, som han grundet corona ikke har haft mulighed for at lære at kende. To havde også taget deres bedre halvdel med, for at antallet af statister kom op på det, som instruktøren ønskede.

Efter mange timers optagelser lød det sidste slutsignal omkring klokken kvart i et.


Der ville jeg lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var meget opmærksom på, hvordan jeg stod og så ud.

Patrick Hoé


Annonce
Annonce
Melfar Posten

Se videoen: Middelfartere vrikkede med hofterne med Vild med dans-stjernen Thomas Evers Poulsen

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Med smørrebrød til: Frokostjazz på Lillebæltværftet

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Se billederne: Historiske sejlskibe sluttede kapsejladsen af i Middelfart

Melfar Posten

Mystik om grundstødt båd: Hvem ejer den?

Melfar Posten

Både for piger og drenge: Prøv amerikansk fodbold i sommerferien

Melfar Posten

Ungdommens klimakamp

Melfar Posten

Lokalredaktør i kommentar: Snart skal vi igen hylde handelslivet ved Byens Bedste

Melfar Posten

Da coronakrisen lukkede Mettes klinik, greb hun malerpenslen: - Det har betydet, at jeg er kommet ud på den anden side

Melfar Posten

Naturen under vandet: Tag på snorkeltur ved Kongebro Havn

Melfar Posten

Se marsvin eller sæler: Endnu en havkajaktur ved Båring Vig

Melfar Posten

Trucks og antikviteter: Omrejsende loppemarked og street food gæster Middelfart i august

Melfar Posten

Mens de gamle skuder ligger i havnen: Kom til musik på værftet

Melfar Posten

For fjerde gang denne sommer: Badning frarådes ved populære strande

Melfar Posten

Læser undrer sig over, at turister vises hen til Middelfart Sparekasse: - Hvor er der skilte til de andre pengeinstitutter?

Melfar Posten

Sluttede med udstilling: Små elever havde biodiversitet på skemaet

Melfar Posten

Læsere er trætte af 'møg-indkørsel' ved butikscenter: Både kommunen og ejeren peger på hinanden

Melfar Posten

Med diverse kunstnere: Åbent hus på Lillebæltværftet

Melfar Posten

13 nye navne er på listen: Socialdemokratiet er klar med kandidaterne til kommunalvalget

Melfar Posten

Blomsterbondens gør-det-selv-råd: Sådan binder du din egen buket

Melfar Posten

Regitze dyrker langsomme buketter ved Gelsted: En blomst tager den tid, en blomst tager

Melfar Posten

Efter rådhusdrama: Borgerservice rykker tilbage til Nytorv

Melfar Posten

Med internationale dansere: Verdensballetten kommer til Hindsgavl Slot

Melfar Posten

Dennis har solgt vin i Middelfart i 20 år: - Den her by kommer jeg nok aldrig fra

Annonce