Annonce
Melfar Posten

Personalemangel bremser genåbning af restaurant i 400 år gammel ejendom: - Nu må vi længere ud for at finde de rigtige

Jesper Bendix ønsker at bevare Holms som en restaurant med god dansk mad og frokostservering og har derfor blandt andet sagt nej til folk, der ville drive café i lokalerne. Foto: Søren Gottwald
- Det handler også om at finde den rigtige forpagter, siger Jesper Bendix, der ejer den mere end 400 år gamle ejendom.

Middelfart: Den ekstreme mangel på personale i restaurationsbranchen bremser nu også genåbningen af den kendte Restaurant Holms i Middelfart. Det fortæller Jesper Bendix, der halvanden måned efter, han oplyste, at flere stod på spring for at rykke ind, fortsat ikke har fundet en ny lejer til sin historiske restaurationsbygning.

- Jeg har været i tæt dialog med flere. Men vedkommende, jeg gerne ville have ind, turde alligevel ikke, fordi han ikke kunne finde den grundstamme af personale, han mente, var nødvendig, forklarer Jesper Bendix.

Han fortæller, at de andre enten ville lave noget café- eller værtshusagtigt.

Annonce

- Det passer ikke til Holms, og er heller ikke noget, der mangler i byen. Det skal helst være nogle, der vil lave noget god dansk mad og frokostservering, som der altid har været tradition for i lokalerne, og som nu mangler i byen, siger Jesper Bendix.

Han afviser, som han har gjort tidligere, at huslejens størrelse er problemet.

- Den er mere end rimelig, og du har ingen startudgifter, du kan nærmest bare sætte nøglen i dørene og åbne stedet. Køkken, inventar alt står klar, siger Jesper Bendix.

Erhvervsmægler på opgaven

Han sætter nu erhvervsmægler Billund på opgaven med at få udlejet lokalerne. De blev tomme, da middelfarteren Iben Nørholm efter godt to år som forpagter i marts gik konkurs med sit driftsselskab.

- Hidtil er det jo kun folk i Middelfart, som har vidst, at stedet er lukket, så nu må vi længere ud og finde de rigtige, siger Jesper Bendix, der ikke er i tvivl om forretningsgrundlaget.

- Det er jo en ret fantastisk bygning, placeringen kan ikke være meget bedre. Det er Middelfarts mest kendte restaurant, og jeg ved ikke hvor mange, der efterhånden har spurgt mig, hvornår den genåbner, siger han.

Han mener, det bedste vil være et par eller partnerskab, hvor man kan supplere hinanden.

- Det kræver mange timer at drive sådan et sted. Derfor skal man være to, så der altid er en ejer i maskinrummet, og man ikke bliver for afhængig af sit personale, siger Jesper Bendix, der ikke selv skal være restauratør. Han har travlt med sine to boghandler i Fredericia og Middelfart og ejendomme med mere end 100 lejemål i de to byer.

Annonce
Melfar Posten

En dag om vores fælles fremtid

Annonce
Melfar Posten

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Annonce
Melfar Posten

Kæmper fortsat for salg af værtshus: - Interessen har været meget begrænset

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindehøjtidelighed på Gals Klint

Melfar Posten

Fortiden kigger frem under kommende boligkvarter: Her finder arkæologerne en manglende brik

Melfar Posten

Knud fik hjertestop i armene på sin far, da han var to måneder gammel - var død i 16 minutter

Melfar Posten

Sved på panden og dansetrin gav penge til kræftramte børn

Melfar Posten

Udflugt til Kerteminde

Melfar Posten

Kom til åben træning i Nørre Aaby Cykelklub

Melfar Posten

Skal du cykle med i Cykelløbet Fyen Rundt?

Annonce