Annonce
Melfar Posten

Peter spiller på to baner: Nu dribler han ned ad komikkens sti

Måske har du set ham på banen, men snart kan du også opleve ham på scenen. Fodboldspiller Peter Dahl Kristensen er klar med sit show på Kulturøen den 13. november. Foto Lasse Lagoni
Hurtig på banen og rap i replikken. 23-årige Peter Dahl Kristensen spiller i Middelfart Boldklub, men han har endnu flere talenter, og dem ruller han ud på scenen den 13. november.
Annonce

Middelfart: På banen er han kantspiller hos Middelfart Boldklub, men derhjemme står han med en grydeske i hånden og taler til puderne i sofaen. Puderne griner ikke af ham, men det gør publikum, når han stiller sig på scenen. Den 23-årige fodboldspiller og komiker, Peter Dahl Kristensen går den 13. november i luften med sit eget show, som har premiere på Kulturøen.

Det er et show, der har været længe under vejs, så de mange jokes trænger til at blive luftet for offentligheden.

- Det er ikke tit nok, at jeg har været ude at optræde. Når der er Open Mics ( Åben mikrofon, red.), er det altid på hverdagsaftener, og der kommer fodbolden i vejen. Der er også mange jobs som stand up komiker, jeg må sige nej til, da vi også spiller i weekenden, fortæller fodboldspilleren om den anden side af sig selv, som ikke er den Peter, der er den samme, som når han er på banen.

- Peter på scenen minder mere om den Peter, jeg er derhjemme, end den Peter jeg er til fodbold, fortæller han.

Faktisk mener han, at han slet ikke er sjov, når han er til fodbold.

- Der er jeg meget neutral, men jeg kan godt vis store følelser på banen.

Så de to meget forskellige verdener, han bevæger sig i, er adskilte, og det er godt nok, synes han,.

- Fodboldspillere er ofte de seje drenge i klassen, og der hersker en rigtig machokultur på sådan et hold. Og vi er hårde ved hinanden i omklædningsrummet. Ingen lægger fingrene imellem , hvis der er én, der har præsteret dårligt. Og hvis man er dårlig et halvt år inden ens kontrakt løber ud, så står der altid en anden én i hjørnet, der glæder sig til at overtage ens plads, fortæller han.

Sådan kan han også se ud, når han trækker i dragten for Middelfart Boldklub. Foto: John Conley
Annonce

Nøgen på en scene

I stand up-miljøet kan Peter Dahl Kristensen folde en helt anden side af sig selv ud, som der ikke er plads til i omklædningsrummet.

- Stand up er min flugt væk fra fodbold og konkurrence. Her er jeg sårbar om de ting, jeg siger om mig selv og mit eget liv. Man er virkelig nøgen, når man står på en scene, for man kan aldrig vide, hvordan publikum reagerer. Måske klapper eller griner de ikke der, hvor man forventer det, så det er publikum, der bestemmer, hvordan en show skal gå, siger han.

Annonce

Strøtanker inden sovetid

Kimen til at stå på en scene blev lagt allerede, da Peter Dahl Kristensen var barn. Her optrådte han til familiefødselsdage og andre gode andledninger sammen med sin far og bror, hvor de fremførte sketches fra Linie 3s shows. De sidder stadig på rygraden, og Peter Dahl Kristensen mener da også, at han har en særlig evne:

- Jeg kan huske alle jokes, jeg har fået fortalt.

Og når man står på en scene, er det en god evne at have. Der går nemlig klang tid med at lave en joke, og det er en lang proces, inden den er klar til at ramme publikum.

- Nogle af de her jokes er tre år gamle. Det er en fed proces at lave en joke, men det, det man skriver ned i starten, ender det aldrig med. Jeg kan tænke over en joke i to-tre dage, så skriver jeg den ned, og kigger på den igen efter to uger. Mange af mine jokes opstår i de strøtanker, jeg har, inden jeg lægger mig til at sove. Nogle gange kan jeg tænke i tre timer for så at stå op og skrive det ned, og næste dag krøller jeg det sammen. Men dagen før en kamp må jeg altså ikke ligge og tænke så meget, siger han og griner.

De jokes, der er kommet igennem nåleøjet og er med i showet, har en bred variation.

- De handler om alt fra parforhold til biler, siger han.

Og selv om en komiker godt kan føle sig nøgen på scenen, så har han øvet det igennem så mange gange for sofapuderne, at han nok skulle kunne håndtere, hvis ikke publikum griner der, hvor han troede, de ville, eller hvis de klapper på uventede tidspunkter.

- Jeg vil gerne være sjov, men jeg nægter at blive til grin, slår han fast.

Når han så går ned fra scenen den 13. november, så er der forhåbentlig mange shows forude. Både på banen og på scenen.

- Fodbolden er helt klart førsteprioriteten i mit liv. Det kan jeg kun gøre en vis del af mit liv, og det er lige nu. Drømmen er, at vi kan rykke op i 1. division, og det har været drømmen, ligesiden jeg kom til Middelfart Boldklub. Og så vil jeg da gerne kunne leve af at spille fodbold, siger han.

Fodboldspilleren bor for tiden i Aarhus, hvor han planlægger at søge ind på lærerseminariet til næste år, men når han er færdig med det, så rykker han tilbage til hjembyen Vejle, som er den by, der har den største plads i hans hjerte.

Med hensyn til en karriere inden for stand up, findes der flere muligheder:

- Jeg kunne godt stille op til DM i stand up, og guleroden der er flot, men jeg vil hellere gå en lidt mere snørklet vej, for så er det stadig sjovt, siger han om det hårde arbejde, der ligger i konstant at skulle finde på nye jokes og være sjov på kommando.

Og så er det helt store spørgsmål: Kan han ikke lige fortælle en joke, som kan komme med i avisen inden showet?

- At lave stand up er lige som at gå nøgen ind i en sauna. Men jeg har svært ved at få folk til at grine lige så meget, som når jeg går nøgen ind i en sauna, siger han.

Peter Dahl Kristensens show finder sted på Kulturøen den 13. november klokken 19. Billetter kan købes på Middelfart Biblioteks hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Sådan får du dit budskab ud: Avisen inviterer igen til skrivekursus i byrådssalen - nu med en nyhed

Annonce