Annonce
Melfar Posten

Peters jul har flere kasketter

Middelfarts dedikerede historiefortæller går en travl december i møde. Både som oplæser, spasmager og som skribent i Melfar Posten. Julen sidder dybt i Peter Storm, selv om den passer dårligt ind i hans venstreorienterede livssyn.

Annonce

Middelfart: Peter Storm er en mand med mange kasketter. Han er byrådsmedlem, han er foreningsaktiv og han klæder sig gerne ud i en bedre sags tjeneste, hvadenten det handler om lokalhistorie, psykiatri - eller jul.

Netop i december har den 73-årige historiefortæller ekstra travlt. Fire gange i løbet af måneden læser han julehistorier højt hos Café Inga på Middelfart Museum. I weekenderne er han en fast del af underholdningen i Middelfart Juleby, hvor han spiller den sure gamle mand Peter Friiser, der hader nisser og jul - men alligevel ender med at blive glad og tage nissehue på. Og så vil du kunne møde ham som skribent i Melfar Posten, hvor han både har skrevet historierne om de to nisser Julle og Tulle - samt leverer fire større, lokalhistoriske artikler til den søde ventetid.

- Jeg kan godt lide at fortælle historier. Og jeg synes også, jeg har en slags forpligtelse til at formidle lokalhistorie - når nu har så let ved det, siger han.

Men julen er alligevel noget særligt.

- Jeg glæder mig allermest til at stå over for de små i flyverdragter nede på torvet. Det er meget stort, når man fornemmer, at de har en god oplevelse, siger Peter Storm.

Peter Storm

73 årGift med Nina Ferlov

Har sønnerne Rasmus (50) og Ludvig (48)

Rasmus har to børn, Ludvig 3 - altså fem børnebørn

Byrådsmedlem for Socialdemokraterne siden 2013

Formand for grundejerforeningen i den gamle bydel

Frivillig på Middelfart Museum og medarrangør af Trekantområdets Festuge

Medlem af Marsvinelauget

Har udgivet flere lokalhistoriske bøger

Arbejdede inden sin pensionering som psykolog i Distriktspsykiatrien

Annonce

Julens dybde

Det socialdemokratiske byrådsmedlem kalder sig selv for "venstreorienteret". Og i den sammenhæng er hans forhold til julen en smule paradoksalt, når man spørger ham selv.

- Jeg burde måske nok være mere imod julen og al dens forbrug. Men det er jo sådan, at julen berører de fleste mennesker dybt. For mig er helligdagene vigtige. Ikke så meget på grund af Kristendommen, men fordi hele Danmark er i ro. Den stemning er meget velgørende, siger Peter Storm.

Peters jul

Lørdage og søndage i december er Peter Storm den sure "Peter Friiser" i underholdningen ved Julebyen på Torvet i Middelfart.

Torsdage 29. november, 6. december, 13. december og 20. december fra klokken 14-14.30 læser Peter Storm historier i Café Inga på Middelfart Museum.

Fire tirsdage - inklusive denne - kan du læse Peter Storms lokalhistoriske fortællinger i Melfar Posten.

Annonce

Vild med at læse op

Udover mødet med børnene så glæder Peter Storm sig især til sine oplæsninger i Café Inga på Middelfart Museum.

- Jeg kom igang lidt tilfældigt med det for tre-fire år siden. Jeg blev bare så begejstret, da jeg så Café Inga, at jeg gerne ville prøve. Og det er nogle af de lykkeligste oplevelser, jeg har. Det foregår som oftest for et modent publikum, og for os ligger der nogle dybe traditioner i det med at få læst op i julen.

Peter Storm lægger potentielle historier til side i løbet af året, når han støder på enten digte eller andre tekster, der har med jul at gøre. De fleste sætter en hyggelig stemning.

- Lige i år har jeg fundet en tekst af Soya, som er meget forfærdelig. Men jeg har besluttet at tage den med alligevel - og så følge op med en Morten Korch-historie bagefter. Korch har virkelig greb om sine fortællinger. Ham har jeg fået stor respekt for.

Annonce

Barndommens jul

Når man spørger Peter Storm til hans egne bedste juleminder, så dykker han helt ned i barndommens jul.

- Minderne om at være samlet i familien. Vi boede på Christianshavn og var på spadsereture i området. Juledag sov de voksne længe, og så huserede vi børn omkring juletræet med vores gaver, fortæller han.

I dag er julen stadig en vigtig familietid for Peter Storm, der har fem børnebørn.

Og han skal nok få tid til det hele, selv om de mange gøremål indimellem medfører stor travlhed.

- Jeg kan godt mærke, jeg ikke har helt samme kræfter, som jeg havde engang. Men at være aktiv er jo også med til at holde én skarp, og jeg håber da, der går længe endnu, før jeg ikke længere kan gøre de ting, som jeg gerne vil. Generelt har jeg det ikke svært med, at der er kortere tid tilbage at leve i. Følelsen af at se sine børn også blive ældre, er faktisk sværere, siger Peter Storm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce