Annonce
Melfar Posten

Kragh sikrede dansk Tour-triumf i Lyon

Tilskuerne manglede, men Søren Kragh Andersen havde al mulig grund til jubel, da han krydsede målstregen i Lyon.
Søren Kragh Andersen timede sit angreb perfekt og holdt et jagtende felt bag sig i Lyons gader. Stribonittens etapesejr er Danmarks 20. i Tour de France.
Annonce

Cykling: Et triumferende brøl rullede ned langs den lange lige vej ved bredden af Rhone-floden i det centrale Lyon.

Kort efter fulgte ophavsmanden til spektaklet, den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen, efter.

Armene fægtede vildt over hovedet. Endnu et jubelskrig blev forstærket af husmurene, inden fynboen endelig fik bremset cyklen blot for at blive overfaldet af jublende holdkammerater i hvide Sunweb-trøjer.

Med et perfekt timet angreb tre kilometer fra målstregen sørgede Søren Kragh Andersen for den første danske etapesejr i Tour de France i to år. Han satte også endnu en milepæl i en karriere på kraftig fremmarch.

Han har vundet i Schweiz Rundt og i Paris-Nice. Men aldrig tidligere i et af cykelsæsonens allerstørste løb. Nu vandt han i det største af dem alle.

Annonce

- Det er helt skørt

- Det er helt skørt. Jeg kan stadig ikke helt forstå det. Da jeg krydsede linjen, tænkte jeg "fuck", undskyld mit sprog, "skete det virkelig?".

- Jeg tror ikke, at jeg helt forstår, at det her er Tour de France. Når jeg kommer hjem og ringer til min familie, tror jeg, at det går op for mig, sagde Søren Kragh Andersen på det obligatoriske vinderpressemøde bagefter.

Tidligere på ugen havde han udpeget netop lørdagens etape som rigtig godt skruet sammen til folk som ham.

Søren Kragh Andersen

Før lørdagens Tour de France-etape havde 12 danskere gennem tiden vundet tilsammen 19 etaper i verdens største cykelløb. Nu har Danmark 20 sejre fordelt på 13 ryttere.

Her kan du lære Søren Kragh Andersen, den seneste etapevinder, bedre at kende:

Navn: Søren Kragh Andersen.

Fødselsdag: 10. august 1994 (26 år).

Født: I Strib.

Nationalitet: Dansker.

Hold: Sunweb (siden 2016).

Tidligere hold: Team Trefor (2013-2015).

Udvalgte meritter:

Etapesejr i Tour de France (2020).

Vinder af Paris-Tours (2018).

Etapesejr i Schweiz Rundt (2018).

Syv dage i ungdomstrøjen i Tour de France (2018).

Det var han nu ikke ene om. Alle med et minimum af udbryderambitioner i feltet havde sat et lille kryds ud for 14. etape. Her ville alle slå til. Lige nøjagtigt på denne etape. Det gør måske Kraghs bedrift endnu større.

På de sidste kilometer havde holdkammeraterne Tiesj Benoot og Marc Hirschi begge forsøgt sig uden held. Det var først, da danskeren angreb med tre kilometer til stregen, at der kom hul.

- Jeg ventede og ventede, og min udfordring var ikke at tvivle. Det var virkelig svært at vente. Endelig kom det øjeblik, jeg havde håbet på. Det viste sig at være det perfekte øjeblik til et angreb, lød det fra Kragh.

Når hans sejrsbrøl gik så klart igennem på flodbredden, skyldes det, at tilskuere var forment adgang til opløbsstrækningen i håbet om at begrænse coronaspredningen i det hærgede land.

Det gjorde karrierens sjette professionelle sejr til en anderledes oplevelse.

- Da jeg kørte rundt i det skarpe højre sving til sidst, var der fyldt med mennesker, der råbte højt.

- Da jeg så kom til mållinjen, måtte jeg fejre det med mig selv. Men det gør ikke noget, det er stadig de samme følelser for mig, sagde Søren Kragh Andersen.

Landsmanden og holdkammeraten Casper Pedersen understregede Sunwebs store dag ved at spurte sig til en femteplads på etapen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce