Annonce
Melfar Posten

Pynt op med grøftekantens flor

Du kan lave en let og elegant buket med floret fra grøftekanterne. Foto: Jette Vrængmose
Grøftekanten er et skatkammer for de kreative blomsterelskere. Med enkle materialer kan du lave en fyldig og elegant dekoration.
Annonce

Maj er en måned, hvor naturen for alvor er kommet i gang. Selv i år, hvor det har været usædvanligt tørt, står alt nu i fuld flor, og er der noget skønnere end at gå en tur og nyde synet af de vilde blomster og græsser, der svajer så yndefuldt i grøftekanten? Store bevægelser sættes i gang, og det er bare fantastisk kort at standse op og betragte havet af grønt, der bølger i vindens bevægelser. Du skal ned i tempo og ud i naturen for at få rigtigt øje på nogle af årstidens skønheder, men de er der, og der er mange, lige der i grøftekanten.

Så der er absolut basis for at bruge naturens overflod til at lege kreativt og tage naturen med ind i dine stuer. Mange grøftekantsblomster holder faktisk også længe, men ellers er det jo nemt og billigt at plukke nye. Ja, blomster er jo et skrøbeligt væsen med et kort liv, men du kan faktisk lave mange forskellige blomsterdekorationer, hvor blomsternes levetid ikke er det væsentlige.

Personligt bruger jeg gerne tid på at lave en spændende grundkonstruktion, så jeg nemt kan skifte blomsterne og derved få glæde af mit kreative arbejde i lang tid.

Annonce

Enkle materialer

Med enkle materialer som en træskive, elefanttråde og reagensglas kan du lave en anderledes og luftig dekoration, der emmer af grøftekant. Start med at bore 6-7 små huller i træskiven. Hullerne skal have samme størrelse som elefanttrådene, der skal være af den tykkeste slags. Sæt elefanttrådene fast i hullerne. Hvis det er nødvendigt, kan du lime dem fast med limpistol eller trælim, men ofte står trådene fast af sig selv. På hver elefanttråd binder du et reagensglas fast med sejlgarn. Sæt gerne glassene forholdsvis højt, så det ser ud, som om de står på ben. Nu har du allerede grundkonstruktionen. Fyld vand i reagensglassene, og sæt forsigtigt blomster og græsser ned i glassene. Brug det, du bedste kan lide fra grøftekanten, og skab din egen stil. Hvis du mixer mange slags, bringer du grøftekantens overdådighed ind i din dekoration, men du kan også gøre som mig og kun bruge skarntyde og græs, så understreger du yderligere den skulpturelle effekt i dekorationen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce