Annonce
Melfar Posten

Rejsegilde hos Brohuset: Snart kan flere sårbare børn og unge blive i deres nærmiljø

Torsdag 10. september blev der afholdt rejsegilde i Brohuset. Foto: Middelfart Kommune
Annonce

Nørre Aaby: Det går planmæssigt fremad med udvidelsen af nærmiljøinstitutionen Brohuset. Torsdag 10. september blev der langet pølser og brød ud til både børn og voksne til rejsegildet for den nye tilbygning. Det fortæller Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Institutionen er midlertidigt hjem for sårbare børn i alderen 6 til 18 år, inden de flytter tilbage til deres biologiske forældre eller plejefamilie. I dag har Brohuset en familielejlighed og derudover pladser til otte børn. Når den nye tilbygning står klar, vil op til 16 børn kunne bo på institutionen ad gangen.

Byrådet i Middelfart Kommune besluttede i 2019 at afsætte penge til en tilbygning og renovere den eksisterende bygning ved Brohuset, så der i fremtiden også vil være plads til de børn, der er anbragt uden for kommunen. Dermed kommer flere anbragte børn til at kunne blive i deres lokalområde, og Brohuset kan netop gøre en forskel for de sårbare børn og deres familier, fordi institutionen ligger i børnenes nærmiljø.

- Målet med vores indsats er, at børn, der flytter ind på Brohuset, fastholder deres tilknytning til familie, skole og fritidsaktiviteter, selvom de bliver anbragt. Så barnet i bedste fald kan flytte tilbage til sin familie, når de flytter herfra, forklarer Lars Mose Nielsen, der er leder af Brohuset i Nørre Aaby.

Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd (S) var ligeledes til stede under rejsegildet, hvor han holdt tale.

Her forklarede han også, at omdannelsen af Brohuset skal skabe endnu mere tryghed for de børn, der bor der.

- Her på Brohuset kan I være nær jeres skole, nær jeres fritidsaktiviteter, nær jeres familier, nær hinanden og nær voksne hele tiden. Det ligger byrådet og mig på sinde at sikre, at alle børn og unge i Middelfart Kommune får støtte til at mærke ro, tryghed og nærvær, mens I vokser op. Netop derfor har vi afsat penge til at udbygge Brohuset. Så kan flere børn fremover få mulighed for at blive tæt på deres hverdag, mens de er væk hjemmefra, lød det fra Johannes Lundsfryd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce