Annonce
Melfar Posten

Renovering af bådeklub er i gang: Men bestyrelse er overrasket over nej til kommunal bevilling

Strib Bådeklub er gået i gang med at renovere klubhuset, så det kan blive mere attraktivt at benytte for de lokale. Arkivfoto: Henrik Juel Skovrider
Projektet mangler nu 170.000 kroner, men klubformanden håber på at finde en alternativ løsning.
Annonce

Strib: Håndværkerne er gået i gang på lystbådehavnen i Strib. Strib Bådeklub renoverer klubhuset for 500.000 kroner, og der skal blandt andet lægges nye gulve, sættes nye vinduer i og laves nye toiletter.

Målet med renoveringen er ifølge klubbens formand Christian Simonsen at gøre klubhuset mere tilgængeligt og få flere af de lokale til at benytte stedet til eksempelvis selskaber.

Men efter det seneste møde i Børn, Kultur- og Fritidsudvalget er det usikkert, om renoveringen bliver så omfattende, som klubben havde planlagt.

Udvalget skulle tage stilling til, om en tidligere ansøgt bevilling på 170.000 til etablering af et saunahus for vinterbadere, som alligevel ikke blev til noget, kunne gives videre til klubhusrenoveringen. Ansøgningen blev afvist, fordi bevillingen oprindeligt gik til et andet formål.

- Vi er i bestyrelsen temmelig overrasket, siger Christian Simonsen.

- Fordi vi i sommeren 2020 havde et møde med borgmester Johannes Lundsfryd (S) og her havde fået forståelsen, at der ville blive set positivt på, at ændre bevillingen fra sauna til renovering, siger Christian Simonsen og understreger, at borgmesteren ikke lovede noget.

Er det ikke uhensigtsmæssigt at sætte renoveringen i gang, før der er finansiering?

- Jo, og derfor kan vi også skrue ned for nogle af byggeaktiviteterne. Der skulle blandt andet have været ovenlysvinduer. De er taget ud nu.

Annonce

Håb om mere havneliv

Christian Simonsen mener, at projektet er i tråd med stribonitternes ønske om mere liv på havnen. Ønsker, som kom frem i kommunens spørgeundersøgelse som en del af projektet Bæredygtige Lokalsamfund.


I budgettet har vi sat penge af i to puljer til foreninger. Der er én lige nøjagtig til energirenovering af foreningers huse. Så der er gode muligheder for det.

Lars Vigsø, udvalgsformand


Christian Simonsen ser derfor ikke "den røde tråd" mellem, at kommunen efterspørger borgernes ønsker for derefter at afvise en ansøgning om midler, der skal understøtte det formål. Han håber nu, at kommunen vil finde en måde at bevilge pengene alligevel.

Annonce

Kan søge andre puljer

BKF-udvalget mener, ifølge dets formand Lars Vigsø (S), at renoveringen er et godt projekt, men at anlægsmidlerne bør søges i de rette puljer.

- I budgettet har vi sat penge af i to puljer til foreninger. Der er én lige nøjagtig til energirenovering af foreningers huse. Så der er gode muligheder for det, siger han.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) ønsker ikke at kommentere afgørelsen i BKF-udvalget, da han ikke har været med til at behandle sagen.

Kan du genkende, at du skulle have have sagt, at man ville være positivt stemt over for at ompiroritere pengene?

- Det ville kræve, at jeg går ned i mine noter. Vi havde nogle snakke om renoveringen, og jeg kan huske, at jeg opfordrede dem til at søge de midler, der er sat af til renovering af klubhuse, siger han og fortæller, at han vil invitere klubben til et møde for at drøfte sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce