Annonce
Melfar Posten

Så kom pengene: Nu skal stribonitterne finde ud af, om de vil have fjernvarme eller ej

Inden for to år skal Middelfart Fjernvarme have mindst halvdelen af de berørte husstande med ombord. Foto: Søren Gylling
I den kommende tid vil alle berørte husstande modtage et tilbud i postkassen.

Strib/Røjle/Vejlby: Det skulle egentlig kun have taget 14 dage, efter Middelfart Fjernvarme den 9. februar ansøgte Energistyrelsen om et tilskud på knap 15 millioner kroner til at udrulle fjernvarme i Strib, Røjle og Vejlby.

Men først mandag 3. maj kom styrelsens tilbagemelding - med tilsagn om, at Middelfart Fjernvarme altså får tilskuddet til at kunne starte projektet.

- Det er vi da rigtig glade for. Det har været lidt en lang og sej proces. I og med at vi søgte Energistyrelsen om tilskud 9. februar og blev stillet en behandlingstid på 14 dage i udsigt, har det ladet vente på sig, men bedre sent end aldrig. Nu er det lykkedes, og så ser vi fremad, lyder det fra direktør i Middelfart Fjernvarme Jesper Skov.

Annonce

Han fortæller, at næste skridt nu er at sætte endnu hårdere ind med markedsføring, så man kan få skaffet den tilslutning, der skal til, før udrulningen kan blive en realitet.

Det kræves nemlig, at mindst 50 procent af de private husstande melder sig til, hvilket svarer til omkring 1000 ejendomme, forklarer Jesper Skov.

- Vi begynder allerede torsdag, hvor vi placerer vores nyerhvervede salgsvogn på Strandvejen og med udgangspunkt derfra promoverer fjernvarmen i området, siger han og fortæller, at en gruppe lokale fodboldpiger i Strib også vil deltage ved at aflevere kuverter i postkasserne hos alle private husstande i weekenden 8. og 9. maj.

En omdiskuteret sag

Middelfart Fjernvarme har i alt to år til at se, om det kan lykkes at få alle 1000 tilmeldinger i hus.

- Det er bestemt realistisk. Vi oplever positive tilbagemeldinger på vores tilbud om at etablere fjernvarme, og indtil videre har vi snakket med rigtig mange og fået mange tilkendegivelser. Vi har jo haft en mulighed for, at folk kunne melde ind, om de var interesserede eller ikke interesserede i fjernvarme, og det er der 400, der har gjort på forhånd. Dem tager vi selvfølgelig kontakt til direkte på mail, og de får et tilbud i postkassen oveni, siger Jesper Skov.

Projektet har ellers været omdiskuteret blandt borgerne i Strib, Røjle og Vejlby, og som avisen tidligere har fortalt, er der også nogle, der har stillet sig imod.

Debatten førte til, at Paw Nielsen (løsgænger) brugte standsningsretten, da projektet skulle godkendes i miljø- og energiudvalget 3. februar. Derfor endte sagen på et ekstraordinært byrådsmøde og blev stemt igennem en lille uge senere.

Det udgjorde ifølge Johannes Lundsfryd, borgmester i Middelfart Kommune (S), en risiko for, at det tilskud, der nu gives fra Energistyrelsen, ikke kunne opnås, fordi midlerne tildeles efter først-til-mølle-princippet.


Det er vi da rigtig glade for. Det har været lidt en lang og sej proces.

Jesper Skov, direktør, Middelfart Fjernvarme


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce