Annonce
Melfar Posten

Sørens sang er kommet i den nyeste udgave af Højskolesangbogen: - Jeg er ekstremt ydmyg

Søren Lau Hermansen havde egentlig lagt sangen 'Jeg Husker Det Hele, Jeg Husker Ingen Ting' i glemmebogen - og blev derfor vældig overrasket, da sangen blev optaget i Højskolesangbogen. Foto: Mia Harm Madsen.
Søren Lau Hermansen, som er museumsinspektør på Middelfart Museum, oplever en helt særlig ære. Sangen 'Jeg Husker Det Hele, Jeg Husker Ingen Ting', som han var med til at skrive for fire år siden, er nu en del af Højskolesangbogen.
Annonce

Middelfart: Hvis man slår op i den nyeste version af Højskolesangbogen, der udkom 12. november, finder man sangen 'Jeg Husker Det Hele, Jeg Husker Ingen Ting' som nummer 501. En sang som Søren Lau Hermansen, museumsinspektør på Middelfart Museum, var med til at skrive for fire år siden på en sangskriverlejr på Fanø.

- Jeg var noget overrasket, da jeg fik nyheden at vide. Jeg havde egentlig lagt sangen lidt i glemmebogen, griner Søren Lau Hermansen.

Sangen fandt sin vej til Højskolesangbogen, da en af sangens fem andre medforfattere, Betina Følleslev, indspillede og indstillede sangen. Umiddelbart var Søren Lau Hermansen ret skeptisk, eftersom sangen ifølge ham selv er ret mørk.

- Jeg forbinder Højskolesangbogen med opbyggelige sange, som skaber håb. Vores sang handler om en, der lister ned af en trappe, mens resten af familien sover. Den her person undrer sig over, hvor alt i personens liv gik galt, forklarer museumsinspektøren, som stadig skriver og udgiver musik i sin fritid.

Annonce

Skulder til skulder med Grundtvig

Ifølge Søren Lau Hermansen er sangen åben for fortolkning. Personligt for Søren Lau Hermansen fremmaner sangen billeder af en familie, der er gået i stykker, hvor et familiemedlem vælger at forlade huset.


Jeg var noget overrasket, da jeg fik nyheden at vide. Jeg havde egentlig lagt sangen lidt i glemmebogen.

Søren Lau Hermansen


Alligevel føler han sig umådelig stolt ved tanken om, at hans sang bliver en del af den 19. udgave af Højskolesangbogen. Søren Lau Hermansen har nemlig selv gået på højskole, hvor han har sunget de sange, som nu ligger side om side med sin egen - og han synger stadig sange fra bogen med sin datter.

- Jeg har altid beundret min højskolelærer, som skrev Livstræet. Det er jo en klassiker, så det var næsten en helt særlig ære at have ham som lærer, fortæller Søren Lau Hermansen.

- Og så er jeg jo også ekstremt ydmyg. Vores sang kommer jo til at være skulder til skulder med Grundtvig, tilføjer han.

Søren Lau Hermansen drømmer nu om, at han en dag kommer ud til et arrangement og pludselig opdager, at sang nummer 501 fra Højskolesangbogen skal synges.

- Det er jo dér, hvor det for alvor bliver meningsfuldt, fordi folk har taget 'Jeg Husker Det Hele, Jeg Husker Ingen Ting' til sig, siger museumsinspektøren på Middelfart Museum.

Højskolesangbogen 2020 indeholder 601 sange, hvilket er lidt flere end i den 18. udgave, hvor der kun var 572 sange. 122 sange er blevet udskiftet, mens 151 nye sange har fundet plads i Højskolesangbogen. Blandt Højskolesangbogens nye sange er blandt andet Kim Larsens 'Moder Jord' og 'Jutlandia'. N.F.S Grundtvig er stadig den forfatter, der har flest sange med i bogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce