Annonce
Melfar Posten

Se billederne: De små mountainbikere gav den gas i Nørre Aaby

Lørdag 15. maj blev der afholdt Kids Cup i Nørre Aaby. 57 mountainbikeryttere i alderen 5-14 år mødtes i venskabelig dyst på stierne. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Lørdag 15. maj afholdt Nørre Aaby Cykelklub og DGI mountainbikestævne. Der var tydelig glæde over at kunne dyste igen efter coronanedlukningen.

Nørre Aaby: Løbslederne og rytterne tæller ned i kor. 10, 9, 8...

Bag det lille felt af ryttere med hjelme og mudderstænk på cyklerne står forældrene. Foran dem ligger grusstien, der skal tage dem på en lille rundtur gennem bakket og sjappet terræn.

Starten går, og de små ryttere trasker mountainbikesne i gang. Luften summer af lyden af dæk over fugtigt grus. De forreste trækker hurtigt fra. Feltet splitter op. Nede bagved er nogle kørt sammen. Ikke voldsomt, men nu står de stille. Et par forældre kommer løbende til og skubber dem i gang.

Annonce

Sådan går starten til dagens første mountainbikeræs i årets Kids Cup i Nørre Aaby lørdag 15. maj. Et stævne for 5 til 14-årige, der holdes fire steder på Fyn. Her i Nørre Aaby er det Nørre Aaby Cykelklub, der sammen med DGI står bag arrangementet.


Det skal være sjovt at være med. Det er det, der er så vigtigt.

Erik Pedersen, Nørre Aaby Cykelklub


Det blev afholdt for første gang sidste år, og der deltager både lokale ryttere samt ryttere fra andre byer på Fyn og Jylland. 57 børn er tilmeldt i år, og de bliver naturligvis bakket op langs ruten af forældre. Rytterne er delt op i mindre grupper af hensyn til corona.

Det er Erik Pedersen og John Kaspersen fra Nørre Aaby Cykelklub, der har stået for det praktiske og styrer slagets gang. Og der er for dem ingen tvivl om, hvad arrangementet går ud på.

- Det skal være sjovt at være med. Det er det, der er så vigtigt, siger Erik Pedersen og forklarer, at rytterne godt nok kan gå ind på nettet og se deres tid, når løbet er slut, men at der ikke fremhæves nogle vindere til selve stævnet.

Nyt skovspor

For Nørre Aaby Cykelklub er Kids Cup denne lørdag også dagen, hvor der første gang bliver kørt på et nyt spor, som klubben har fået lavet inde i skoven ved Eisbjerghus Efterskole. Det har de gået og gjort klart den seneste uge.

Mountainbikerytterne gav den gas på sporet i Nørre Aaby. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Det er samtidig første gang, at klubben har kunnet holde et større arrangement siden coronanedlukningen i december. Træningen har også været lukket ned længe. Da træningen kunne starte op igen, mærkede Erik Pedersen, hvor meget børnene havde savnet det.

- Det var som at se køer blive lukket ud på græs, siger han.

- Og de kommer, selvom det regner, tilføjer han.

Det første løb varer 20 minutter. Rytterne kommer i mål og får overrakt medaljer og udleveret en goodiebag.

Derefter er det de lidt ældre børns tur til at skulle ud på ruten. Allerede før start kæmpes der om pladserne forrest i feltet. Starten går, og de flyver af sted op ad grusstien mod det første sving.

Igen er der styrt nede i feltet. Drengen, det går ud over, kommer på cyklen igen. Da han når det første sving, har han tårer i øjnene, men kæmper videre for at indhente de andre.

For sjov eller ej - sport er følelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce