Annonce
Melfar Posten

Sej gut: 11-årige Sebastian er flyttet hjemmefra i et år

Sebastian Lykke Hansen lader sig ikke slå ud af lidt sne og frost. Han sover i sit telt hver nat uanset vejret, og om fem måneder har han gjort sig fortjent til spejdernes snorky-mærke. Foto: Søren Plovgaard
Sebastian Lykke Hansen fra Emtekær er i gang med at tage snorky-mærket. Han sover i telt hver nat, og han lader sig ikke gå på af hverken sne eller frostvejr.

Emtekær/Assens: Inden du læser videre i artiklen, skal du lige lave et lille tankeeksperiment:

Forestil dig, at du sidder inde i din lune sofa med fødderne oppe i sofaen, en kop varm kaffe mellem hænderne og tv'et tændt. Når klokken er 20, får du besked på at rejse dig fra sofaen og gå ud i et telt i haven i minus fem graders frost og lægge dig til at sove.

Nej vel?

Men det er præcis, hvad 11-årige Sebastian Lykke Hansen fra Emtekær gør i disse uger.

Sebastian Lykke Hansen er medlem af De Grønne Spejdere i Assens og i gang med at tage snorky-mærket. Det modtager man, når man har sovet udenfor i et telt i 365 dage ud af 400 dage.

Derfor tog Sebastian Lykke Hansen i sommer et af sit livs store beslutninger: Han flyttede hjemmefra i et år.

Nu står der et stort, flot telt i familiens have på Damgyden 11 i Emtekær, og her tilbringer Sebastian Lykke Hansen nu mindst hver tredje time i sit liv.

- Jeg plejer at gå i seng ved 20-tiden, og så ligger jeg ellers og læser tegneserier, indtil jeg falder i søvn. Det koldeste, jeg har prøvet at sove i, er minus syv grader, fortæller Sebastian Lykke Hansen.

Han husker at polstre sig godt med en langærmet skiundertrøje, en fleecejakke og et par uldne sokker, som han fik i julegave. Og rundt om soveposen har han en god lun dyne, så han kan holde varmen.

Sebastian Lykke Hansen synes, det værste er at stå op om morgenen, når det er så koldt.

- Begge mine bedsteforældre har prøvet at sove i telt sammen med mig et par gange, siger Sebastian Lykke Hansen.

Han har aldrig været bange for at overnatte i sit telt.

- Jeg kan godt høre nogle lyde om aftenen, men det er ikke noget, der holder mig vågen, fortæller Sebastian Lykke Hansen.

Hunden Sheriff og katten Muffin følger nysgerrigt med i Sebastian Lykke Hansens telt-eksperiment.

- Muffin kradsede hul i teltet i begyndelsen, men det er den holdt op med nu. Og Sheriff har engang prøvet at grave sig igennem teltet. Den begyndte den også at tygge i mine tegneseriehæfter, husker Sebastian Lykke Hansen.

Et år med halstørklæde

Alle, der har prøvet det, ved, at en overnatning i det fri giver gode kræfter til morgendagens anstrengelser, og dem har Sebastian Lykke Hansen brug for i disse dage.

Han går i 5. klasse på Salbrovadskolen sammen, men lige nu står den på hjemmeskole og onlineundervisning i hjemmet i Emtekær, hvor han bor sammen med sin tvillingbror Aksel, lillesøster Anna og forældrene Karen og Morten.

Sebatstian og den et år gamle hund Sheriff er bedste venner - også selv om Sheriff kan finde på at tygge lidt i hans tegneserier ude i teltet. Foto: Søren Plovgaard

Sebastian Lykke Hansen nøjes ikke med at tage snorky-mærket. For et par måneder siden tog han en anden udfordring op.

- Jeg er ved at tage halstørklædemærket, hvor man skal gå med sit spejderhalstørkeklæde hver dag i et helt år, forklarer Sebastian Lykke Hansen.

Han pønser på at tage endnu et spejdermærke i den nærmeste fremtid.

- Det er sådan et mærke, man kan få, når man har sovet i shelter 12 forskellige steder indenfor et år, siger Sebastian Lykke Hansen.

Sådan ser der ude inde i Sebastians "værelse". Han har stadig fem måneder tilbage med overnatninger i teltet, inden han få sit snorky-mærke. Foto: Søren Plovgaard

Men foreløbig gælder det de sidste fem måneder i teltet i haven, så Sebastian Lykke Hansen til sommer kan få syet sit snorkymærke på sin grønne spejderuniform og flytte tilbage på sit værelse efter et år i frivillig eksil under teltdugen.

Forhåbentlig er temparaturerne anderledes milde til den tid...

Sådan ser snorky-mærket ud.


Jeg plejer at gå i seng ved 20-tiden, og så ligger jeg ellers og læser tegneserier, indtil jeg falder i søvn. Det koldeste, jeg har prøvet at sove i, er minus syv grader

Sebastian Lykke Hansen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce