Annonce
Melfar Posten

Selv med is på teltdugen: 13-årige Martin har sovet i telt i 365 dage

Beslutningen om at sove i telt i et helt år, tog13-årige Martin Obel Jejlskov i starten af januar 2019. Foto: Sofie Secher Karlsen
Middelfart-spejderen Martin Obel Jejlskov har sovet i telt i et helt år. En udfordring som har krævet stædighed og viljen til at blive ved trods isnende kulde og larmende blæst.
Annonce

Skrillinge: Sidste år fik 13-årige Martin Obel Jejlskov en idé til en udfordring, som de færreste har givet sig i kast med. Han ville sove i telt i et helt år, og han ville begynde med det samme, selv om det var 2. januar og midt om vinteren.

Præcist hvordan ideen opstod, kan hverken Martin Obel Jejlskov eller hans mor huske, men den 13-årige spejder fra 1. Melfar tog udfordringen op med det samme i håbet om et år senere at kunne sy det eftertragtede spejdermærke "Snorky" på sin mørkeblå jakke.

Snorky-mærket gives, når en spejder har sovet i telt i 365 dage ud af 400, og 22. januar 2020 kunne Martin Obel Jejlskov rulle soveposen sammen og slå teltet i haven ned.

- Det værste har været vinden, fordi det larmer så meget, når det blæser, fortæller spejderen, som har overnattet i familiens telt i baghaven.

Annonce

Is på teltdugen

Martin Obel Jejlskov har kun sovet indenfor, når det har blæst så meget, at hans mor mente, der var risiko for, at grene eller træer kunne ramme det grønne telt i haven. Selv når familien tog på ferie i sommer, pakkede han teltet ned og tog det med, selv om der egentlig var "pausedage" nok.

Og selv om han startede på årets koldeste tid, var kulden ifølge Martin Obel Jejlskov aldrig et problem. Eller - det var den i det første telt, hvor isen sad på indersiden af teltdugen, når han vågnede. Teltet blev skiftet ud, og der røg en ekstra sovepose ned i soveposen, og så var det problem løst.

- De første par nætter synes jeg, jeg kunne høre fodtrin. Det var vel lidt uhyggeligt, men jeg tror bare, det var folk, der gik på stien bagved (bag haven i Skrillinge, red.), fortæller Martin Obel Jejlskov.

Martin Obel Jejlskov og familien fejrer den store bedrift med en tur på restaurant, og så skal spejdermærket males på en sten til evigt minde. Den 23. februar får Martin Obel Jejlskov overrakt Snorky-mærket på 1. Melfars årlige fastelavnstur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce