Annonce
Melfar Posten

Sidste år styrtede dele af Gals Klint efter massiv regn: Ingen tegn på fare i år - og nu fjernes afspærring

Sådan så det ud, dagen efter at en større del af Gals Klint styrtede i havet i februar 2020. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
De seneste dages regnskyl har indtil videre ikke bragt Gals Klint i fare for nedstyrtning, som det skete i februar sidste år.

Middelfart: Sidste år tog store regnskyl en bid af Gals Klint.

Først slog jorden tæt ved kanten af klinten revner, og nogle dage efter styrtede en ordentlig luns i havet nedenfor.

Nedstyrtningen skete så tæt på stien langs klinten, at skovfoged Dan Jensen og hans folk satte en 50 meter lang afspærring op for at sikre, at folk ikke kom i fare.

Annonce


Der har jo heldigvis været tørt i marts og april. Jorden har sagtens kunnet suge alt vandet.

Dan Jensen, skovfoged


Men den afspærring er nu inden for et par uger klar til at blive fjernet, fortæller Dan Jensen.

- Vi har besluttet os for at pille den (afspærringen, red.) ned igen, for den er ikke relevant længere. Men i stedet sætter vi nogle små piktogramskilte op på strækningen, hvor der står, at der kan være fare for jordskred, siger skovfogeden.

Tørt forår

Selvom de seneste dage har budt på en del regn, har der ikke været observeret yderligere jordskred ved Gals Klint.

- Der har jo heldigvis været tørt i marts og april. Jorden har sagtens kunnet suge alt vandet. Vi har virkelig været i nedbørsunderskud, siger Dan Jensen.

De vejrforhold står i skærende kontrast til starten af 2020. Her faldt en del af Gals Klint sammen efter den vådeste februar måned nogensinde målt i Danmark. I løbet af måneden fik Middelfart Kommune ifølge tal fra DMI 121,2 milimeter regn, hvilket var mere end februar-nedbøren de tre foregående år tilsammen.

Jordskredet skete, fordi jordlag i klinten blev så mættet af regnvand, at vandet begyndte at drive sidelæns og dermed feje de øvre lag jord ud over skrænten, forklarede geolog ved Middelfart Kommune til avisen sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce