Annonce
Melfar Posten

Skøjtebane er lukket efter nye restriktioner: 'Urimelig vanskeligt' at efterleve krav på glatis

Skøjtebanen i Middelfart er 6. januar blevet lukket efter nye restriktioner. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Kommunen opfordrer derudover borgerne til også at prøve nye udflugtsmuligheder af under nedlukningen.
Annonce

Middelfart: Det er indtil videre slut med at glide over isen på skøjtebanen på Havnegade i Middelfart.

Middelfart Kommune oplyser på sin Facebook-side, at skøjtebanen vil være lukket fra onsdag morgen på grund af de nye restriktioner, som regeringen meldte ud tirsdag eftermiddag. Her blev forsamlingsloftet sænket til fem personer, og afstandskravet blev hævet til to meter.

Kommunens trafik- og vejchef, Uffe Høybye, uddyber beslutningen over for fyens.dk.

- Vi vurderer, at det er meget svært at holde de nye afstandskrav på de to meter. Vi tænker, at det er urimelig vanskeligt. Vi kan ikke se, at den aktivitet kan foregå med de restriktioner, der er lige nu, siger han.


Men meldingen er fra vores krisestab, at de vurderer, at det er vanskeligt at holde afstand, når du ikke har fast grund under fødderne.

Uffe Høybye, trafik- og vejchef


Kort før jul fortalte en borger i avisens spalter, at han havde været vidne til, at en gruppe børn og unge på op mod 35 personer havde brudt det daværende forsamlingsforbud ved at skøjte i en lang slange. På trods af, at skilte markerede, at grænsen var på ti personer.

Annonce

Kommer med opfordring

Det fik kommunens entreprenørafdeling til at intensivere opsynet med skøjtebanen. Hvorvidt den episode har spillet ind i beslutningen om at lukke banen nu, kan Uffe Høybye ikke svare på, da han ikke har været med til at træffe beslutningen.

- Men meldingen er fra vores krisestab, at de vurderer, at det er vanskeligt at holde afstand, når du ikke har fast grund under fødderne. Der er selvfølgelig nogen, der godt kan finde ud af at løbe på skøjter og holde afstand, men der er også mange, der bruger den som glidebane og andet. Så er det simpelthen vurderet, at det er rettidig omhu at lukke den ned, siger trafik- og vejchefen.

Uffe Høybye oplyser også, at kommunen har drøftet restriktionerne i forhold til andre velbesøgte områder i kommunen. Særligt Hindsgavl Dyrehave, hvor der i foråret var en udfordring med, at mange stimlede sammen. Man er altid velkommen i dyrehaven, understreger Uffe Høybye, men han kommer dog alligevel med en opfordring:

- Vi har jo rigtig mange dejlige steder i naturen i Middelfart, så vi opfordrer til, at man også prøver nogle af dem, siger Uffe Høybye og nævner strandene, Staurby Skov og Vestermoseskov som udflugtsmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Annonce