Annonce
Melfar Posten

Skønhedskonkurrence: Brenderup er nomineret til "Danmarks Smukkeste Stationsby"

Brenderup er nomineret i konkurrencen Danmarks Smukkeste Stationsby. Vinderen findes den 13. november. Foto: Historiske Huse.
Annonce

Brenderup: Foreningen Historiske Huse skyder i dag konkurrencen "Danmarks Smukkeste Stationsby" i gang - og Brenderup har mulighed for at løbe med sejren.

Brenderup er nemlig blandt de ti nominerede stationsbyer fordelt over hele Danmark, som har mulighed for at blive officielt kåret som Danmarks smukkeste stationsby. De ti byer er udpeget af fem eksperter.

Foreningen Historiske Huse gengiver begrundelsen for Brenderups nominering således:

Brenderup Stationsby er et stationsmiljø opstået uden for landsbyen Brenderup langs Stationsvej og Skolevej. Stationen fik med jernbanens udvikling betydning som et centralt knudepunkt for togtrafikken i området fra slutningen af 1800-tallet. Brenderup Station med de omkringliggende bygninger, herunder gæstgiveri, skole og større villabebyggelse har langs Stationsvej bevaret sin integritet og rummer fine arkitektoniske kvaliteter. Byen er en meget sen stationsby, men den har alle elementerne, inklusiv det forhenværende hotel, som i dag stadig er intakt bevaret som højskole, og stationsgadens øvrige huse.

Danmarks Smukkeste Stationsby

Ifølge foreningen Historiske Huse er baggrunden for konkurrencen, at de omkring 500 danske stationsbyer over hele landet, som danner rammen om tusindvis af danskernes liv, er en truet bytype. Foreningen beskriver, at flere stationsbyer er mærket af butiksdød og forfald, hvor renoveringer, ombygninger eller nedrivning ofte er udført uden respekt for stedernes oprindelige arkitektur og bymiljø.

Derfor har foreningen stablet Danmarks Smukkeste Stationsby på benene. Historiske Huse udtaler, at stationsbyer rummer historiske, kulturelle og bygningsmæssige kvaliteter, som er værd at bevare. Foreningen mener, at kommuner, politikere, borgere og bygningsejere bør værne om stationsbyer med lokalplaner og borgerengagement.

For at stemme på Brenderup som Danmarks smukkeste stationsby kan du smide en stemme af sted online på www.historiskehuse.dk.

Vinderen findes fredag den 13. november.

De øvrige nominerede byer er: Skørping (Jylland), Vinderup (Jylland), Sindal (Jylland), Bramming (Jylland), Odder (Jylland), Lunderskov (Jylland), Aarup (Fyn), Haslev (Sjælland) og Tølløse (Sjælland).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Forkert navn på skribenten

Melfar Posten

Hvad må man samle i skoven?

Melfar Posten

Viby Kirke og hvad deraf fulgte

Melfar Posten

Forældreorganisation hylder børneområdet i Facebook-konkurrence: - De, som passer på vores børn, har brug for et skulderklap

Annonce