Annonce
Melfar Posten

Skolebørn fra Middelfart sørgede for, at Helligtrekonger ikke blev glemt

Sognepræst Jens Backer Mogensen byder velkommen til aftenen. Foto: Fænøsund Friskole
Elever på Fænøsund Friskole har gennemført projekt om danske højtider. Det blev afsluttet med fejringen af Helligtrekonger.
Annonce

Middelfart: Hvordan de tre vise mænd fra Østerland så ud, er der ikke længere nogen som husker.

Men på Fænøsund Friskole i Middelfart gjorde eleverne i sidste uge et forsøg, så den kommende generation ikke glemmer de traditionelle danske højtider.

Det skete ved et arrangement i Sankt Nicolai Kirke i Middelfart torsdag i sidste uge, der både markerede højtiden og afslutningen på et temaforløb, der allerede startede før jul.

Her har børnene lært, at Helligtrekonger var en folkefest i Danmark i 1800-tallet, hvor folk over hele landet gik i fakkeltog, klædte sig ud, havde krybbespil og fejrede afslutningen på julen.

Så mens skolebørn andre steder i Danmark har brugt julemåneden på at lære om jul, har eleverne på Fænøsund Friskole brugt noget af den på at fordybe sig i helligtrekonger med historiefortælling, sang og masser af fantasi.

Fantasien blev blandt andet brugt til at lave figurer af Kasper, Melchior og Balthazar, der blev vist frem ved aftenarrangementet i kirken, hvor børnene også optrådte med sang og dans.

De havde også lavet en figur af den fjerde vismand og de tre narre, som ifølge overleveringen besøgte Jesusbarnet, mens han lå i krybben.

Og så havde børnene bagt helligtrekongerbrød, der blev serveret for deres familier under arrangementet.

Årets tema om Helligtrekonger er en del af et forløb om danske højtider, hvor skolen hvert år sætter fokus på en dansk tradition eller højtid, så den ikke går i glemmebogen på bekostning af importerede højtider som Halloween og Valentines Day.

Børnene går op i koret og gør klar til at lytte til præsten og til at synge og dramatisere kamelkaravaner ned gennem kirken. Foto: Fænøsund Friskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce