Annonce
Melfar Posten

Skolelæreren Katerina skal til VM for konferencekokke i Vegas: - Jeg har stadig ikke rigtig forstået, jeg har vundet

Da Katerina Kissow afleverede sin ret til dommerne var hun faktisk tilfreds med det, hun afleverede, hvilket godt kan være svært for en perfektionist, som hun selv beskriver det. Foto: Morten Storch
Egentlig havde køkkensouschef på Hindsgavl Slot, Katerina Kissow, slet ikke tænkt sig at melde sig til det uofficielle danmarksmesterskab for konferencekokke, så hvis ikke hendes køkkenchef havde spurgt hende, var hun aldrig taget med. Nu venter VM i Las Vegas.

Middelfart: Katerina Kissow vidste godt, hun var glad for mad.

Det havde bare været en naturlig del af opvæksten i hjemlandet Tjekkiet. Det var altid det, familien samledes om. Og når man kom på besøg ved venner af familien, stod der altid kager og søde sager klar.

Men alligevel var det ikke den vej, hun valgte at gå, da hun skulle finde ud af, hvad hun skulle bruge resten af sit liv på.

Annonce

Jeg glæder mig, men jeg er også lidt nervøs, for det er jo vinderne fra de andre lande, jeg lige pludselig skal op i mod.

Katerina Kissow, køkkensouschef på Hindsgavl Slot

Hun uddannede sig til folkeskolelærer og var godt tilfreds med det.

I hvert fald lige indtil hun faldt pladask for en dansk folkeskolelærer, som hun endte med at flytte til Danmark med.

Men når man ikke kan sproget i det nye land, er det svært at undervise folkeskoleelever. Derfor besluttede hun sig for at kaste sig over noget nyt. Noget, hun kunne lave, selv om hun ikke snakkede dansk.

For lige meget hvad, ville hun have et arbejde.

En ny branche

Derfor endte hun med at begynde på kokkeuddannelsen. Og efter 10 år i den branche er hun ikke i tvivl om, at det var den helt rigtig beslutning.

- Jeg har altid været god til at lave ting med mine hænder. I kokkefaget får man lov til at være kreativ, men jeg har samtidig også mulighed for at lære fra mig, som havde jeg havde som folkeskolelærer, fordi der altid er kokkeelever, der skal læres op.

- Det betyder, at jeg får lidt fra begge verdener på den her måde. Og så får jeg lov til at udfolde min perfektionistiske sans. Min mad skal have et vist niveau, før jeg afleverer det. Det skal smage godt, være tilberedt korrekt og se godt ud, fortæller den 34-årige Katerina Kissow, der til daglig bor i Fredericia med sin mand og to børn.

Der gik et par dage, før det gik op for Katerina Kissow, at hun rent faktisk havde vundet konkurrencen. Foto: Morten Storch

At hun, 10 år efter hun begyndte som kokkeelev på restaurant Marchal på D'angleterre i København, skulle stå som vinder af det uofficielle danmarksmesterskab for konferencekokke, havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig.

Men det var det, hun endte som, da der i midten af december blev afholdt uofficielt danmarksmesterskab for konferencekokke på Hindsgavl Slot, hvor Katerina Kissow i dag arbejder som køkkensouschef.

Annonce

Opfind en ret

Her blev samtlige kokke præsenteret for en kasse med grøntsager og en kasse med kød, som de først kendte indholdet af, da de blev sat foran dem.

Herfra lød opgaven, at de skulle lave en ret, der kunne serveres på et konferencested, på 30 minutter. Eneste krav var, at der skulle være to forskellige slags kød i retten. Og hvordan gør man det, når der er kamsteg, andebryst, kylling og blåmuslinger at vælge imellem?

- Jeg vidste, at jeg ville være god til at tilberede et andebryst, så lige der var jeg ikke rigtig i tvivl, men hvordan jeg skulle få blåmuslingerne til at spille sammen med andebrystet, udfordrede mig en del. Men jeg kunne jo ikke rigtig gøre andet end at prøve mig frem, og det lykkedes ret godt, fortæller Katerina Kissow.

Det var ikke kun Katerina Kissow, der fik en plads på podiet fra Hindsgavl Slot. Blandt juniorerne fik kokkeelev Nicklas Haarby en andenplads. Foto: Morten Storch

Og selvom det nu er halvanden uge, siden hun kunne modtage prisen som vinder, er det ikke helt gået op for hende endnu, at hun i midten af marts sidder i et fly på vej til Las Vegas.

- Søndag, da konkurrencen var slut, var jeg bare træt og rigtig glad, så der faldt jeg hurtigt i søvn, men mandag aften kunne jeg slet ikke sove. Jeg tror, jeg blev lidt skræmt over, hvad der skulle ske.

- Jeg glæder mig, men jeg er også lidt nervøs, for det er jo vinderne fra de andre lande, jeg lige pludselig skal op i mod, så selv om det er fuldstændig samme koncept, er jeg da lidt spændt på det hele.

Katerina Kissow valgte at lave en ret med både andebryst og blåmuslinger. Foto: Morten Storch

Indtil videre er det planen, at både Katerina Kissow og hendes mand rejser til Las Vegas, for som hun siger, betød støtten fra hendes mand alt for, at hun vandt konkurrencen på Hindsgavl Slot.

- Han er min største fan, og det har han altid været, så jeg vil meget gerne have ham med til at bakke mig op undervejs. Det er selvfølgelig fedt med opbakningen fra kollegaerne, men det betyder noget at have ham med også.

Verdensmesterskaberne bliver afholdt den 15. marts i Las Vegas.

Annonce
Melfar Posten

Stor nytårskoncert klar til at slå dørene op trods restriktioner

Annonce
Melfar Posten

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Annonce
Melfar Posten

Trygfonden drysser penge ned over Nordvestfyn: Her lander de

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Ingelise er guld værd for beboerne på Egebo: - Det er jo bare noget, jeg gør

Melfar Posten

Mens varmepriserne er eksploderet flere steder i landet: Nordvestfynske fjernvarmekunder får holdt prisen i ro

Melfar Posten

Kunne du forudse, hvad der skulle ske i 2021? Her er svarene på sidste års nytårsquiz

Melfar Posten

Kan du forudse, hvad der kommer til at ske i 2022: Deltag i Melfar Postens store nytårs-quiz her

Melfar Posten

Kommunens nye hjemmeside erstatter 13 år gammel forgænger: Så meget koster den

Melfar Posten

Over halvvejs: Anna Pippi snart på vej mod sin største drøm om at kunne gå

Melfar Posten

Smittetallene er ikke en forhindring: Skøjtebanen åbner, men der går lidt tid endnu

Melfar Posten

Parkerings-skilte pillet ned: Fik folk til at glemme elementær regel

Melfar Posten

Kreativt makkerpar giver ''Byens Bedste Service'': - Nu, hvor vi har vundet, forpligter det

Melfar Posten

Tip fra Bib: Karen Blixen forever

Melfar Posten

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

Melfar Posten

Christians efterskoleår blev til ungdomsdokumentar på DR: - Efterskolen var én stor kreativ proces 24/7

Annonce