Annonce
Melfar Posten

Sløj sæsonstart: Humlemagasinet håber på de løse turister

Peder Pedersen er indehvaer af Humlemagasinet, og det var hans bedsteforældre, der grundlagde magasinet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det var en sløj start på turistsæsonen hos Humlemagasinet i Harndrup. Nu håber man, at mange endagsturister vil komme et smut forbi til havevandring, kaffe og kage.
Annonce

Harndrup: Normalt tager Humlemagasinet imod 14-16.000 gæster om året. Mange af dem ankommer i store busser, og de kommer fra hele landet - endda nogle fra Sverige. Sådan bliver det ikke i år, for mange busser aflyste selvfølgelig, da alt lukkede ned i marts og april. Først i slutningen af maj åbnede Humlemagasinet igen, men der er ikke udsigt til, at de store busser kommer rullende i år. Mange henover sommeren har aflyst, og nogle selskaber, som først skulle komme helt hen i september, har også aflyst.

Derfor håber man på Humlemagasinet nu, at der vil komme det, Peder Pedersen kalder "løse, danske turister". Danskere på endagstur på oplevelser i eget sommerland.

Om Humlemagasinet

Humlemagasinet er opført i 1903 og 1907 og var magasin for fynsk humle. Peder Pedersens bedstefar, Johannes Kristensen, ejede og drev magasinet.

I 1984 overtog Peder Pedersen humlemagasinet og drev det videre som manufakturforretningen "Butik Peder".

I 1990 lavede Ole og Peder Pedersen Humlemagasinets Galleri, og i 2002 lukkede Butik Peder til fordel for at give mere plads til udstillingerne.

Nu huser Humlemagasinet tre museer: Humlemuseet, Sigfred Pedersen Museet samt Historisk Dukkemuseum. Dertil kommer skiftende historiske udstillinger, juleudstillingerne og de store haver.

En billet til Humlemagasinet koster 110 kroner, og der er åbent tirsdag til søndag samt alle helligdage fra 11 til 17. Mandag er der lukket.

Annonce

Inspiration fra England

Der er ellers masser at se på i haverne, der står klar til at blive vist frem.

Indtil for 15 år siden var meget af de 10 tønder land, der ligger rundt om Humlemagasinet, kornmarker.

Peder og Ole Pedersen, der er indehavere af Humlemagasinet, havde omkring årtusindskiftet taget på nogle større rejser til England for at se på haver, og efter at have set 41 haver på 14 dage, var der ingen tvivl: Markerne skulle laves om til engelskinspirerede haver.

Omkring 2005 gik det store arbejde i gang med at få omdannet de åbne marker til haver i forskellige temaer med majestætiske hække og finurlige indslag gemt rundt omkring.

Det hele blev naturligvis ikke bygget på én gang, og igennem årene er der kommet flere og flere tilføjelser til.

I dag er der 26 temahaver at gå på opdagelse i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce