Annonce
Underholdning

Slut med plastik: Elever fra Lillebæltskolen får deres forslag i Folketinget

Lillebæltskolens forslag om stop af plastikproduktion er udvalgt til behandling af Ungdomsparlamentet, som holdes på Christiansborg. PR-foto
Unge fra hele landet skal være med til at diskutere et forslag fra Lillebæltskolen om at stoppe produktion af plastik. Tre elever fra Middelfart tager til København og argumenterer for ideen ved Ungdomsparlamentet.
Annonce

Middelfart: Med et forslag om stop af plastikproduktion, som eleverne fra Lillebæltskolen har udarbejdet, kommer de til at sætte dagsorden for ungdomsparlamentsdagen på Christiansborg.

På mandag 27. januar deltager tre elever fra Lillebæltskolen i Folketingets ungdomsparlamentsdag, hvor de skal forsøge at overbevise elever fra resten af landet om, at netop deres forslag skal vedtages i Folketingssalen. Eleverne får også mulighed for at stille spørgsmål til nogle af regeringens ministre i Ungdomsparlamentets spørgetid klokken 12.30-13.30.

Annonce

Forslaget behandles

I Ungdomsparlamentet skal eleverne arbejde med deres forslag næsten helt på samme måde, som det normalt foregår i Folketinget, når nye love skal vedtages.

Som afslutning på dagen bliver de forslag, eleverne stemmer igennem i Folketingssalen overrakt til en repræsentant for regeringen, som Ungdomsparlamentets bud på, hvad eleverne ville ændre i samfundet, hvis det altså var dem, der bestemte.

Folketinget afholder Ungdomsparlamentet hvert andet år, hvor 179 elever fra 8.- og 9.-klasser over hele landet indtager Christiansborg for at gå i dialog med politikere, ministre og hinanden og debattere de forslag, de selv har skrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce