Annonce
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Jørgen Knudsen (t.h.), der er kommet i Broen for livet i 14 år som tørlagt alkoholiker, er tovholder ved det kommende DM i petanque for socialt udsatte. Privatfoto
75 tidligere misbrugere fra hele landet samles om to uger til DM i petanque arrangeret af værestedet Broen for livet.

Middelfart: "Broen for livet" kaster sig ud i en af sine hidtil største udfordringer, når værestedet for socialt udsatte om to uger er vært ved DM i petanque. Ikke færre end 75 tidligere misbrugere fra væresteder i hele landet sætter 20. maj hinanden stævne ved Middelfart Firmasports petanquebaner på Færøvej for at dyste om en stor og flot vandrepokal.

Men selv om der både står hæder og ære  på spil, når kuglerne skal kastes, handler dagen nok så meget om det menneskelige samvær, mesterskaberne danner ramme om.

Det fortæller den 58-årige tovholder Jørgen Knudsen, der er kommet hos Broen for livet i Teglværksgade i 14 år - både som bruger og de senere år også som bestyrelsesmedlem og frivillig hjælper.

Annonce

Værestedet drives med frivillig arbejdskraft og støtte fra de såkaldte paragraf 18-midler, mens kommunen betaler selve huslejen. I øjeblikket er der 28 tidligere misbrugere tilknyttet. De kan mødes dagligt mellem klokken 14.00 og 17.30 i lokalerne samt på udvalgte tidspunkter i weekenden i det omfang, de frivillige har tid til at holde stedet åbent.

- Vi spiller kort, brætspil, drikker kaffe, laver mad og tager på ture sammen. Det afgørende for de tidligere misbrugere er, at have et nogle lokaler, hvor de kan mødes og tale med andre ligesindede i stedet for at sidde alene derhjemme og måske blive fristet til at falde tilbage i deres tidligere misbrug, fortæller Jørgen Knudsen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mette glæder sig til at se sine kunder uden mundbind: - Mange gange har vi skullet sige 'undskyld, hvad siger du', og så bliver de irriterede

Annonce