Annonce
Melfar Posten

Sofie laver sit svendestykke i blomster på gaden

Sofir Bech Hauge har de sidste år stået i lære i Fleur i Østergade. I disse uger har hun gjort noget ekstra ud af opstillingen af blomster foran butikken, da det indgår i hendes fagprøve. Foto: Mia Harm Madsen
Hvis du går forbi Fleur i Middelfart og føler dig ekstra fristet til at købe nogle blomster med hjem, så er det en helt bevidst strategi fra 21-årige Sofie Bech Hauges side. Hun er i disse uger til fagprøve, hvor hun har valgt at sætte fokus på at øge gadesalget fra den butik, hun har stået i lære i de sidste to år.

Middelfart: Når solen skinner og foråret er på vej, så får man da næsten lyst til at hjælpe det hele lidt på vej ved at fylde en krukke med blomster til terassen. Det ved man godt hos Fleur, hvor den 21-årige lærling, Sofie Bech Hauge er ved at lave sin fagprøve.

Med fine poser og planter pakket fint ind, vil hun se, om de har en effekt på gadesalget.

- Jeg har valgt at sætte det op på en anden måde, så folk synes, det er spændende, siger blomsterdekoratør-eleven, der har bestilt bestemte blomster hjem og hver morgen bruger tid på at arrangere planterne pænt foran butikken, så købelysten måske melder sig hos de forbipasserende.

Det er kulminationen på snart to års uddannelse, som blomster-eleven nu tester på kunderne i Middelfart.

Faktisk kan hun allerede se, at de varer, der er pakket pænt ind, er nogle af dem, der sælger bedst fra vareopsætningen på gaden.

Annonce

mellem

Det var lidt tilfældigt, at det var blomsterne, der skulle blive hendes levebrød. Hun startede ellers på gymnasiet, men ret hurtigt fandt hun ud af, at det ikke var noget for hende.

Fine poser med blomster til udendørs krukker er noget af de, forbipasserende kan blive fristet af, når de kommer forbu Fleur. Foto: Mia Harm Madsen

-Jeg gik på gymnasiet, men jeg droppede ud, fordi jeg fik angst. Man skulle være så perfekt i gymnasiet, men her har man sin egen stil, og jeg kan få lov at være mig selv i blomsterne, siger Sofie Bech Hauge, der betegner sig selv som en stille pige.

- Men her kan jeg kabe store armbevægelser, siger hun og refererer til de kreationer, hun kan lave med blomsterne.

Efter at have forsøgt sig med at starte på HF i stedet for gymnasiet, valgte hun i stedet at søge ansættelse i den lokale blomsterbutik. Den fik hun, og her fandt hun ud af, hvad der var hendes vej i livet.

Annonce

Drømmer om egen butik

Nu står hun snart med en færdig uddannelse og en drøm om egen blomsterbutik i Fredericia, hvor hun bor.

I første omgang skal hun dog på barsel, når hun afslutter uddannelsen til august.

Sofie Bech Hauges fagprøve slutter tirsdag den 13. april, så du kan stadig nå ned og se, om der er noget, der ksulle friste dig.

Sofie Bech Hauge har de sidste to år stået i lære her i Fleur. Hun drømmer om egen butik, når hun vender tilbage efter barsel, som hun starter på i august. Foto: Mia Harm Madsen
Sofie Bech Hauge startede først på gymnasiet, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var noget for hende. Det var til gengæld lige hende at komme i lære som blomsterdekoratør. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Hilsen fra præsidenten og en mand uden arme: Tre oplevelser der har gjort indtryk på jordomrejsen

Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Melfar Posten

Alene i vildmarken i Norge: Nicklas og Emils venskab har bestået den ultimative test

Annonce