Annonce
Melfar Posten

Sommerens rundtur står for døren - husk at tippe os

Sofie Ejlskov Hugger er lokalredaktør for Fyens Stiftstidende og Melfar Posten i Middelfart. Foto: Søren Gylling

Udelængslen er begyndt at melde sig i takt med det gode vejr. I hvert fald her på redaktionen.

Derfor er det ret belejligt, at den næste af vores ture ud af huset, hvor vi befinder os 10 forskellige steder i kommunen på 10 dage, står for døren allerede i næste uge.

Mange af brikkerne er faldet på plads, og nogle mangler endnu. Men indtil videre er planen i hvert fald at slå os ned i Skovshøjrup, Ejby, Middelfart, Strib, Gelsted, Nørre Aaby og i Husby eller omegn.

Annonce

Et af de planlagte stop på vejen er Lillebæltværftet, hvor vi også tidligere har holdt Café Stiften-læsermøde, og hvor der findes et særligt fællesskab bygget op omkring passionen for eller nysgerrigheden omkring bådebyggeri i de historiske rammer. De frivillige har lovet os, at de selv har et par historier i ærmet, men tanken er som altid både at tage fat i værterne og resten af nærområdet. Hvad sker der for eksempel med det kommende maritimcenter? Med trafikken på Den Gamle Lillebæltsbro? Eller med Toldbodvinhus?

Har du nogle idéer til, hvad vi skal dække i Middelfart midtby eller i særdeleshed havneområdet, så sig gerne til. Vi gæster værftet tirsdag 8. juni.

I Skovshøjrup slår vi os ned ved Brenderuphus' hyggelige lokaler, hvor vi sidder klar til en sludder eller et godt tip hele dagen den 10. juni. Her er princippet det samme: Kender du til en historie ikke kun fra den økologiske butik og café men fra resten af lokalområdet, er du mere end velkommen til at tage fat i os og være med til at præge nyhedsdagsordenen.

Lidt i samme dur har vi torsdag 17. juni planer om en ægte biodiversitetsdag i Mia Harm Madsens fantastiske have ved Tårup Udlod ved Gelsted. Her vil der være rundvisninger og læring men også plads til ren hygge i det forhåbentlig skarpe vejr, hvis det er det, man er ude efter.

Den dag vi vil nok komme til at koncentrere os mest om mødet med jer læsere i løbet af arrangementet, der strækker sig over tre timers tid, men det betyder ikke, at gæve Gelsted-tips ikke også falder i god jord. Måske vi endda kan tage dem over en bid i haven.

Vi synes selv, at vi har antennerne ude mange steder, men vi kan også blive bedre. Jeg er sikker på, at der er fascinerende, inspirerende og vigtige historier rundt i lokalområderne, som vi ikke når at opdage, fordi der ikke er nogen, der fortæller os om dem. Eller måske ikke har tænkt på, at noget rent faktisk kunne være en historie.

Det skal vi nok finde ud af sammen, hvis du stikker hovedet ind til os på 10-10-turen.

Vi skriver løbende i begge aviser, på nettet og på Facebook via Vores Middelfart, hvor vi befinder os henne.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Bøder er ikke den eneste grund til at sænke farten på vandet: Marsvin kan blive forstyrret af motorstøj 500 meter væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Den store dag blev udskudt tre gange: Efter over et års forsinkelse blev Valdemar konfirmeret som den sidste fra sin klasse

Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce