Annonce
Melfar Posten

Specialforretning mærker coronakonsekvens: Folk fylder andre varer i kurven

Maria Lindemann er bestyrer i Vin & Vin i Middelfart, der oplever et stigende salg af lokale delikatesser. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Folk vil have højere kvalitet og mere af det, oplever Vin & og Vin i Middelfart, der også glæder sig over en stigende interesse for lokale producenter.
Annonce

Middelfart: I måneder var restauranter og caféer lukket grundet corona, og mange danskere følte sig nødsaget til at tilbringe mere tid foran komfuret.

Noget som har ændret efterspørgslen efter varer i en butik som Vin & Vin i Middelfart, fortæller Maria Lindemann, der er bestyrer i forretningen på Strandvejen.

- De efterspørger de samme varer, bare i bedre kvalitet, og mere af dem, siger bestyreren og uddyber:

- I den periode, hvor man ikke har kunnet tage på restaurant, har mange købt en lidt bedre bøf nede hos slagteren, og så er man kommet forbi vores butik og købt en lidt bedre rødvin til. Det er som om, at mange har tænkt, at det lige skulle være en tand bedre, end man plejer.

Annonce

Efterspørger det lokale

For nylig tilføjede Vin & Vin en lokal kaffeproducent, Wiingreen Coffee, til sortimentet. Noget som sælger godt sammen med andre lokale varer, oplever Maria Lindemann.

- Der er et øget fokus fra forbrugerne på lokale varer, og der er flere små producenter, der melder sig på banen og giver os mere at vælge imellem.

- Folk har fået en idé om, at hvis de vil have en butik at handle hos i morgen, er de nødt til at handle i dag. Selvfølgelig har nethandel kronede dag, men ideologien om en lokal by med lokale butikker er styrket, siger hun.

Den store efterspørgsel efter lokale varer glæder Maria Lindemann.

- Hvor det før bare var mit store hjertebarn at handle lokalt og få lokale råvarer på hylden, er det ligesom, at det også er gået op for hr. og fru Danmark, at der findes nogle utrolig lækre sager lige rundt om hjørnet. Nu er det ikke bare noget, jeg synes er fedt, men som andre også synes er fedt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce