Annonce
Melfar Posten

Stærk debut: Tombola ryddet på en time

Lene Glesner - i rød juletrøje - havde travlt i tombolaen, hvor 130 sponsorpræmier blev fordelt på lidt under en time. Foto: Jan Bonde
130 sponsorgevinster blev fordelt på blot en time, da Brenderup Aktivitetscenter fredag eftermiddag havde premiere på sit eget julemarked. Foruden de populære lodder blev der solgt alskens julestads og lyttet til levende musik. Personale og frivillige er begejstrede.
Annonce

Brenderup: Lene Glesner troede, hun skulle have sig en hyggetjans med at sælge lodder ved tombolaen, da Brenderup Aktivitetscenter fredag eftermiddag for første gang inviterede indenfor til julemarked. Hyggeligt var det, men tjansen var hurtigt overstået. For på blot en time var de i alt 130 sponsorgevinster revet væk, og Lene Glesner havde fået sved på panden.

- Det er jo helt vildt, det her, sagde hun.

Glesner er Middelfart Ældreråds repræsentant i aktivitetsudvalget på dagcenteret i Brenderup, som er ét af blot to steder, hvor man som ældre kan blive visiteret til at komme i dagtimerne. Kommunens andet dagcenter ligger ved Fænøsund Plejecenter i Middelfart.

Succesen med et marked - endda på selveste Black Friday - opstod på baggrund af et velbesøgt sommermarked. Det gav både personale og frivillige blod på tanden, men i år har det ikke mindst været på grund af en ekstra indsats fra dagcenterets personale, at julemarkedet er kommet op at stå.

- Vi har været ude og støvsuge kommunen for sponsorgaver til markedet. Og næsten alle, vi har spurgt, har takket ja. Det er vi meget glade for, sagde Merethe Johansen, der hurtigt blev pyntet lidt ekstra med noget af det julestads, der tittede frem alle steder i dagcenteret.

Boderne blev passet af lokale, som havde fået standene tilbud gennem personalet. Foto: Jan Bonde
Annonce

Nu skal de på tur

Overskuddet fra julemarkedet går til en tur, som aktivitetsudvalget og personalet endnu ikke har besluttet destinationen på endnu.

- Men vi lejer en bus og inviterer både brugerne af centeret og folk i lokalområdet med. Så må vi se, hvor vi skal hen, siger Elly Larsen, der er formand for aktivitetsudvalget. Hun er dermed blandt de frivillige, der hver uge lægger kræfter i at skabe gode rammer for dagcenteret brugere.

Det gælder også udendørs, hvor der siden i sommer er blevet anlagt en flot terrasse ud over den lille sø, som dagcenteret ligger klos op ad.

Penge fra den lokale erhvervsforening, Båringskov Gl. Badehotel Fiskerestaurant, DagliBrugsen Brenderup og Middelfart Kommune har indtil videre finansieret projekterne, og aktivitetsudvalget drømmer nu om at få overdækket en bænk, der står ved stien, der går rundt om søen.

Men det bliver et forårsprojekt. For nu er det snart jul. Og fredag holdt højtiden i hvert fald sig helt eget indtog på dagcenteret.

Merethe Johansen og resten af personalet har været vidt omkring i kommunen for at bede om sponsorgaver - og er blevet vel modtaget. Foto: Jan Bonde
Elly Larsen ved den nye terrasse uden for dagcenteret. Hun er formand for aktivitetsudvalget, der består af frivillige, som ugentligt lægger en indsats på stedet for at sikre gode aktiviteter til stedets brugere. Foto: Jan Bonde
En julekage kan friste både unge og ældre. Og der var nok af julebag ved markedet. Foto: Jan Bonde
Levende musik med juletoner flød ud i lokalet og sikrede den rette stemning. Foto: Jan Bonde
Der var naturligvis pyntet behørigt op. Foto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce