Små bryggerier har medvind for tiden, og det har 35-årige Stefan Sørensen fra Gamborg også mærket. Et hobbyprojekt i en lavloftet kælder er nu vokset til eget mikrobryggeri, en enorm interesse blandt ølentusiaster og drømme om et større bryggeri og egne beværtninger. Han er én af mændene bag Gamborg Bryghus.
Copy link address
Mia Harm Madsen miam@fyens.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Gamborg Bryghus er startet i Stefan Sørensens kælder, hvor der ikke er fuld ståhøjde. Men selv om rummet her er lille, er drømmene store, og efterspørgslen på øllet er enorm. Foto: Mia Harm Madsen -
Stefan Sørensen havde ikke selv forudset, at et hobbyprojekt kunne vokse til det, Gamborg Bryghus er i dag. Foto: Mia Harm Madsen -
Øllet fra Gamborg Bryghus er moderne øl, og det skal etiketterne også signalere. Logoet med solbriller og overskæg er designet af sønnen til én af de fire venner, der var med til at starte bryghuset i starten af året. Foto: Mia Harm Madsen -
Stefan Sørensen opbevarer humlen i sin fryser, og ét af de næste tiltag i ølproduktionen er, at han vil finde én lokalt, der kan lave lokalt dyrket bygkorn om til malt. Desuden har han selv været ude for at plukke vild humle. Foto: Mia Harm Madsen -
I et bryggeri hører denne plakat selvfølgelig hjemme. Hele kælderen er indrettet fint med både fulde og tomme flasker, kedel og forskellige instrumenter, der skal bruges i ølproduktionen. Foto: Mia Harm Madsen -
I kælderen står nogle flasker, som Stefan Sørensen selv skal have med til oktoberfest i Fredericia, hvor han ved en stand vil servere sit øl. Det er, hvad der er tilbage af 1000 liter, der netop er brygget færdig. Resten er afsat til forhandlere, der hurtigt kan sælge det. Foto: Mia Harm Madsen