Annonce
Melfar Posten

Surdejsbageren vil lave statuette-hattrick: - Jeg går efter flere priser end Bridgewalking

Surdejsbrødet vandt Byens Bedste Specialbutik ved Byens Bedste-showet 2021. Det er en stolt Rasmus Petersen, der har fået endnu mere blod på tanden efter flere statuetter. Men først og fremmest vil han blive ved med at gøre det, han hele tiden har gjort: nemlig bage gode brød. Så tror han på, at han nok skal kunne snuppe nogle flere statuetter over de næste år. Foto: Mia Harm Madsen
Rasmus Petersen var oppe imod nogle hårde konkurrenter, men alligevel løb enmands-virksomheden Surdejsbrødet af med prisen som Byenss Bedste Specialbutik ved prisuddelingen Byens Bedste. Surdejsbageren blev overrasket med også beæret på samme tid. Nu har han mod på at vinde flere statuetter.

Gelsted: Det bliver hurtigt hverdag i et bageri, så derfor er der sjældent en dag, hvor surdejsbrødene ikke vælter ud af ovnen i det nye bageri, der så dagens lys i starten af februar. Her tog 29-årige Rasmus Petersen springet fra kok til bager og turde at gøre det på fuld tid.

I de otte måneder er der sket en del. Ikke mindst da Rasmus Petersen 9. oktober kunne kalde sig vinder af prisen Byens Bedste Specialbutik 2021 ved prisuddelingen på Park Hotel.

Nu er det jo ikke statuetter, en bager går mest op i, så faktisk har den boet på en hylde hjemme i stuen i Aarup indtil nu. Men her har Rasmus Petersen også nydt den. Ja, faktisk synes han, den passer vældig godt ind hjemme hos ham, og han har planer om en hel hylde til priser. Men det vender vi tilbage til.

Annonce

Mest af alt er det den hæder, der er fulgt med at løbe af med den fornemme pris, som har gjort surdejsbageren glad.

- Det er min fornemmelse, at mange af mine kunder har sagt videre til andre, at de skulle stemme på mig, og det gør mig stolt og beæret, når man har sådan en lille biks som min, siger han.

Sådan så det ud, da Rasmus Petersen modtog sin statuette. Han havde ikke forberedt en takketale, for han havde ikke regnet med at vinde. Men næste år skal det være anderledes, vurderer han allerede nu. Foto: Mads Dalegaard

Det var et hårdt felt, surdejsbageren var oppe imod i kategorien Byens Bedste Specialbutik. Helsam, Klingenberg Ost og Delikatesser samt ølafdelingen i Kvickly, og af de tre løb Helsam for to år siden af med statuetten i netop denne kategori.

- Jeg tænkte, da Byens Bedste gik i gang, at det ville blive svært bare at få indstillinger til at blive nomineret. Så i første omgang var mit mål bare at blive nomineret, siger Rasmus Petersen, der fik en besked fra sin kusine om, at han rent faktisk var blandt de fire nominerede.

- Jeg var i Silvan, da jeg fik det at vide og var ikke opmærksom på, at der var en livesending, men jeg ringede straks til min kone og måtte så finde sendingen frem, siger han.

Målet nået - og mere til

I salen under prisuddelingen havde surdejsbageren ikke skruet forventningerne alt for højt op. Målet om en nominering var jo egentlig nået.

- Jeg var oppe imod tre veletablerede Middelfart-butikker, og jeg ser ikke 90 procent af mine kunder, fordi de enten handler i mine brødskabe eller hos nogle af de forhandlere, der har mit brød, så jeg havde ikke en fornemmelse af, hvor jeg lå henne, siger han.

Rasmus Petersen har ikke normalt sin statuette med i bageriet. Den står fint og pryder hjemmet i Aarup, men da avisens udsendte kom forbi, kom statuetten med til Gelsted. Foto: Mia Harm Madsen

Men på snakken ved ankomsten til festen kunne han fornemme en vis snakken rundt omkring, og her kunne han høre, at der var flere, der havde stemt på Surdejsbrødet.

- Da jeg kom på scenen, blev jeg så glad og stolt. Jeg blev beæret over, at der er så mange, der kender mig og vil mig det godt.

Annonce

Vil lave hattrick

Nu er der én statuette i hus, men det behøver ikke at slutte med det, synes surdejsbageren.

- Det er en flot statuette. Men jeg skal have gjort plads til nogle flere af dem derhjemme, Jeg må rydde en hylde, dem skal jeg have nogle flere i hus af.

Det gav nemlig bageren blod på tanden at kunne tage prisen med hjem, og nu har han en ret specifik plan:

- Jeg skal også vinde næste år, og jeg skal have flere statuetter end Bridgewalking, der tog sin tredje statuette i år. Jeg kan jo passe ind i flere forskellige kategorier, og jeg skal være den bedste i kommunen med det, jeg laver, siger den målbevidste surdejsbager.

Dog har bageren en lille bøn:

- Når der er bagere nomineret i showet, så skulle man få overrakt de priser først, så vi kan komme hjem i seng. Jeg havde nemlig været i gang siden klokken 00.30 den dag, siger han og griner.

Surdejsbrødet er at finde til torvemarked i Odense hver lørdag, og der skal laves en hel del brød dertil. Alt, hvad Rasmus Petersen kan sælge i Gelsted, Aarup og Nørre Aaby på en uge, kan han afsætte på en dag i Odense. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Blomster-søstre udvider åbningstiden: Her er døren åben om natten

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Pengene strømmer ind til Anna Pippi, der drømmer om at kunne gå: - Vi er helt på røven over opbakningen

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra Bib: Bibliotekarens anbefalinger til gode julefilm

Melfar Posten

- Vi har fundet en fremragende placering: Ny tankstation med vaskehal på vej tæt på motorvejsafkørsel

Melfar Posten

21-årige Julie slår dørene op for ny webshop: - Jeg har styles til enhver alder og kropstype

Melfar Posten

Vil styrke havmiljøet: Nationalpark i Lillebælt - slut med at trawle i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt

Melfar Posten

Nu tændes tusind julelys: Julekoncert med Middelfart Gospel Choir

Melfar Posten

Til julemarked på Munkegården: - Vi er i 'good standing' i Brenderup, og det skal vi værne om

Melfar Posten

Vind flotte præmier i avisens julekonkurrence: Bor du i Nordvestfyns flottest pyntede julehus?

Melfar Posten

Frede troede, det var konen, der skulle have gæster: Årets vinder af Handicapprisen overrasket i døren

Melfar Posten

Endelig konstituering på plads: 18-årig med kanonvalg bliver næstforkvinde i udvalg

Melfar Posten

Slangerne Daim og Marabou søger nye hjem: - Vi plejer ikke at have problemer med at komme af med dem

Melfar Posten

På hest eller gåben: Kom til juleoptog gennem Gelsted

Melfar Posten

Har du billeder af Gelsted Station?

Melfar Posten

Æbleskiver, gran og nisser i lange baner: Middelfart Juleby slog dørene op

Melfar Posten

Det nye ældreråd har konstitueret sig: Stemmeslugere tager formandsposterne

Melfar Posten

Fynske Bank sender donation til Middelfart: Nye dragter til alle klubbens konkurrencesvømmere

Melfar Posten

Birte blev ringet op af en overbevisende ''politimand'': - Sent gik det op for mig, at der var noget galt

Melfar Posten

Indtager en fræk førsteplads: Kinky kalender storhitter i Middelfart

Melfar Posten

Frem med lyskæderne og kameraet: Melfar Posten kårer kommunens flotteste julehus

Melfar Posten

Malermester Prytz droppede skolebøgerne til fordel for pensler og præcision: - Det er fedt at skulle stå for sine egne ting nu

Melfar Posten

Mød Maria - den nye lokalredaktør i Middelfart: - Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle takke ja

Melfar Posten

Bagværk, bøger og bagedyst

Annonce